MEPPELER COURANT

Herman van Veen: driejaar durende Europese campagne Unicef

Alfred Jodocus redt kinderlevens

19 mrt 2004

MEPPEL - Herman van Veen die woensdag- en donderdagavond in Schouwburg Ogterop optreedt na een afwezigheid van acht jaar zet vanaf 20 september, De Dag van het Kind, zijn geesteskind Alfred Jodocus Kwak voor Unicef in.


Van Veen is Unicef-ambassadeur in de Duitstalige landen van Europa.'De beroemdheid van Alfred Jodocus is groter dan die van mij,' vertelt Herman van Veen. De campagne waaraan de Herman van Veen Foundation en zijn Stichting Colombine financieel fors bijdragen, gaat drie jaar duren. In een interview in deze krant vertelt hij dat zolang een miljard kinderen niet weten of zij de volgende ochtend nog in leven zijn, de voedings- bodem van internationaal terrorisme niet wordt weggenomen.
De campagne voor De Rechten van het Kind wordt gevoerd op tv, radio en op posters. 'De Rechten van het Kind moeten in heel Europa een maatschappelijk gespreks- onderwerp worden. Als die rechten zouden worden nageleefd, zou de wereld er beslist anders en beter uitzien dan nu.'

Voor de nieuwe Unicef-campagne heeft Herman van Veen een boek geschreven: 'Afspraak is afspraak', met een centrale rol voor Alfred Jodocus Kwak.