het Kompas

Stichting Torenstee Concerten bestaat zondag 15 jaar

Gitarist Harry Sacksioni speelt 'Lopend Vuur' in De Torenstee

19 jan 1996

NUMANSDORP - Gitarist Harry Sacksioni brengt zondag 21 januari zijn solo-programma 'Lopend Vuur' in de Torenstee. Het programma, waarmee hij in maart 1995 is gestart, dankt zijn naam ongetwijfeld aan de soms 'smeulende' en vaker nog spetterende 'oplaaiende' klanken en composities die deze gitarist aan zijn instrument weet te ontlokken. 'Lopend Vuur' is een heel intiem concert van Harry Sacksioni. Het publiek zit oog in oog met een begenadigd en veelzijdig gitarist. Omringd door een zestal gitaren speelt Sacksioni bijna op de lip van het publiek oude, recente en veel nieuwe composities van eigen hand.


Harry Sacksioni werd in 1950 in Amsterdam geboren, Zijn eerste gitaarles kreeg hij op II-jarige leeftijd. Jarenlang is hij de vaste begeleider geweest van Herman van Veen, In de Van Speykshow vond zijn eerste solo optreden plaats voor de televisie. Sindsdien heelt hij met solo program ma's en band-tournees langs schouwburgen en openlucht tin n! is in Nederland, BelgiŽ en Duitsland getrokken, zoals in 1993 met zijn Band-tournee 'Who's Pulling the Strings', waarop in 1995 een vervolg kwam met 'Who's Pulling the Strings. Vol.2'.

Edison

Sacksioni is naast uitvoerend musicus ook componist en publicist. In 1994 won hij de Edison in de kategorie 'instlrumentaal'. Vanaf 1975 tot heden is hij te horen als gast op platen en CD's van artiesten als Ramses Shaffy, Herman van Veen, Linda van Dijck, April Shower, The Clungels, Liesbeth List, Liselore Gerritsen, Youp van 't Heck, Jan de Wilde en Frank Boeyen. Verder leidt hij een aantal keren per jaar 'gitaar workshops' voor amateurs en gevorderden in Nederland, Duitsland, BelgiŽ.
In oktober 1991 gaf Harry Sacksioni in de Torenslee ook een concert. Na afloop verzorgde hij tevens met groot succes een Masler Class voor gitaar-leerlingen van de muziekschool Hoeksche Waard.

Jubileum

Het is op 21 januari precies 15 jaar geleden dat de Stichting Torenslee Concerten het eerste koffieconcert in de Torenstee organiseerde. Het is daarom extra leest in dit jubileumjaar. Wethouder P. van Velzen zal aan het begin van dit concert hier aandacht aan besteden.

Het concert begint om 12.00 uur, de zaal is open vanaf 11.00 uur, kinderopvang is gratis.
Culttureel Centrum De Torenstee is te vinden aan de Wethouder van der Veldenweg 5 in Numans dorp (0186-653373). Entreeprijs voor de 6 concerten in dit seizoen bedragen de abonnementen: É75,00 en 65 + /CJP É62,50 losse kaarten: volwassene É15,00; 65 +/CJP É12,50; kinderen É5,00. Kaartverkoop: van; 11.00 uur aan de zaal.
De organisatie is in handen van de Stichting Torenstee Concerten