Privé
PATRICIA SAVOULIDlS

Na dood van zijn ouders...

Herman van Veen put troost uit zijn kleinzoon

18 nov 2000

HERMAN VAN VEEN maakt een verdrietige tijd mee. In korte tijd verloor hij zijn va- der én zijn moeder. 'Nu weet ik echt wat verdriet betekent,' zegt hij tegen Privé. 'Dit is voor mij zo onbekend en het is allemaal nog zó vers dat ik nog steeds moeite heb om er over te praten.'


Gelukkig vindt Herman veel troost bij zijn kleinkind SEBASTIAAN, het zoontje van BABETTE VAN VEEN en haar man BAS WESTERWEEL. 'Sebastiaan is een droom, zo onschuldig,' vertelde de veelzijdige artiest onlangs in een interview met de TROS.

'Wanneer je een kind krijgt maak je je daar een voorstelling van. Bij de geboorte van Babette realiseer- de ik me dat ik niet meer alleen was. Bij mijn kleinkind had ik geen idee wat mij overkwam.
Wel kan ik zeg- gen dat ik het gevoel had alsof er een oceaan van genegenheid over me heen kwam.
Ook voel ik me veel machtelozer! Voor mij is het krijgen van een kleinkind nog zo nieuw, adembenemend gewoon. Sebastiaan is op dit moment alles aan het ontdekken. Als ik ook zie hoe mijn dochter naar haar zoon kijkt, dat troost mij.' De dood van zijn ouders probeert Herman te relativeren ook al wordt zijn verdriet er niet minder om. 'Zij hadden een respectabele leeftijd van tweeëntachtig jaar toen zij over- leden.

Voorheen heb ik geprobeerd mij er een voorstelling van te maken, maar dat is niet gelukt en ik ben er nog steeds van on- der de indruk.' Desondanks zegt hij wel gelukkig te zijn.
'Geluk betekent voor mij gezondheid, van iemand kunnen houden en mensen om je heen die van je houden. Mijn dochter en haar man hoeven mij maar te bellen of ik sta er!'PATRICIA SAVOULIDlS