de Telegraaf
Wilma Nanninga

Herman van Veen en Gaëtane nog steeds verliefd

18 juni 2011

Gaëtane van Veen is getrouwd met een van Nederlands meest inspirerende mensen, Herman van Veen. De geboren Waalse ballerina werd 21 jaar geleden vol in haar hart geraakt door de liefde.

Herman was toen nog getrouwd met Marlous, maar hij slaagde erin alles in harmonie te laten verlopen. „Herman wil altijd iedereen gelukkig maken”, vertelt Gaëtane ontroerend openhartig aan De Telegraaf. „En dat lukt hem.”


Harmonie


Gaëtane is Hermans derde vrouw, al meer dan 20 jaar de ranke muze in zijn schaduw. Ze trok destijds bij Herman in, terwijl ex-echtgenote Marlous pal naast hen woonde met later zelfs haar nieuwe partner. „Zo kon er goed voor de kinderen, Anne van destijds 7 en Merlijn van 12, worden gezorgd. We deden alles in harmonie. Dat is het sleutelwoord in onze relatie.”

„We zijn volwassen mensen. Herman was nooit zo’n compleet mens geworden zonder zijn eerste twee vrouwen en kinderen en ik niet zonder hem. Ik weet nog hoe ondersteboven ik destijds van hem was, dat ik alles wilde opgeven. Ik had nog nooit zo iemand ontmoet. Kende zijn naam helemaal niet.”


Soulmates


Ze grinnikt: „Mijn grootmoeder had voorspeld: als jij de man van je leven ontmoet, dan weet je het meteen. Dat klopte. Soulmates waren we. Vanaf de eerste minuut. Het is alsof we elkaar gisteren voor het eerst ontmoetten. We zijn nog verliefd. Houden zo intens van elkaar. Ik geloof dat we de vervulling van elkaars leven mogen zijn.”

Ballerina Gaëtane beweegt zich, ondanks een zware hamstringblessure, sierlijk op naaldhakken door het DeLaMar Theater. Het is de premičre van Vader, een nieuw avontuur van Alfred J. Kwak, dat Herman het afgelopen jaar schreef en dat nog twee weken in het Amsterdamse theater speelt.Wilma Nanninga