Nieuwe Zeister Courant

Herman van Veen met nieuwe serie voor jeugd op tv

18 april 1980
De Nederlandse kleinkunstenaar Herman van Veen gaat zich steeds meer op de jeugd richten. Na het succes van zijn Duitse jeugdserie "De wonderlijke avonturen van Herman van Veen" begint de KROmet een vervolg, „Herman en de Zes", een nieuwe serie, die afgelopen najaar en winter werd opgenomen op diverse locaties in ons land.


„Herman en de Zes" is speciaal gericht op het Nederlandse publiek, bezig met zijn tweede serie al zal de serie ongetwijfeld ook haar weg vinden naar de Duitse buis, waar Van Veens vorige serie al tweemaal werd uitgezonden.
De titel slaat op Herman en zijn zes medespelenden: Marlous Fluits ma, Michiel Kerbosch, Harry Sacksioni, Erik van de Wurff, Hans Koppes en Ger Smit.

Herman speelt uiteraard zichzelf; de zes anderen duiken in de loop van de zes afleveringen in steeds ! Vijf afleveringen werden gemaakt door Herman van Veen; de zesde werd bedacht door kinderen, na het zien van de eerst vijf programma's. Uiteraard is er weer veel muziek en zang te beluisteren: 14 liedjes in totaal, die op een gelijknamige LP zijn uitgebracht. Herman van Veen maakte de opnamen van de jeugdserie op de vrije dagen tussen zijn grote Europese theatertournee.
Ook in het theater wil Herman van Veen zich meer op de jeugd richten. In augustus start zijn nieuwe theaterprogramma, „Onder water". Het is niet een one-man-show, bestemd voor volwassenen, maar een programma, waarin Herman optreedt samen met een nieuw te vormen Harlekijn Danstheater en dat zich richt op de gehele familie.

Inmiddels is Herman van Veen ook bezig met zijn tweede speelfilm, waarvoor hij samen met Rob Chrispijn het scripi schrijft: de titel wordt "hebben en houwen".

Dit najaar wil herman van Veen bovendien met zijn Europese theaterprogramma optreden in Engeland, want ook daar zal men aan Herman moeten geloven!