Het Dagblad (Zwolle)

HERMAN'S KINDERSERIE IN NAJAAR OP DE TV

18 januari 1978
De KRO-tv heeft de vertoningsrechten gekocht van de zesdelige kinderserie, die door Herman van Veen werd geschreven en die hij samen met zijn Harlekijngroep op de Duitse tv bracht.


In deze serie, getiteld 'Die seltsamen Abenteuer des Herman van Veen', heeft de Harlekijngroep zich genesteld in een oude witte molen, die staat midden in een met flats volgestampte stad. Vanuit deze molen kan men ondanks de flats fraaie vergezichten waarnemen en beleeft men ook avonturen in de stad waar van alles mogelijk blijkt. Een stad zoals een kind die zich voorstelt.

De Duitse tv heeft intussen besloten. in de herfst een herhaling uit te zenden. De KRO is ook van plan deze serie in de herfst op het scherm te zetten in een aangepaste Nederlandse vertaling.


Alfred J. Kwak


Het Residentie-orkest en Herman van Veen met zijn Harlekijn-groep zullen elf voorstellingen spelen van het door Herman van Veen geschreven sprookje 'Alfred J. Kwak'. Erik v. d. Wurff arrangeerde de muziek van dit sprookje en zal het Residentie-Orkest bij deze gelegenheid ook dirigeren. De voorstellingen zullen worden gegeven in het Congresgebouw in Den Haag op 15, 16. 17 en 18 februari.


Nieuwe show


Ook op ander gebied blijft Herman actief. In februari begint hij een toernee door ons land met zijn nieuwe show (waarvan een try-out te zien is in de Kamper Stadsgehoorzaal op l februari), begeleid door zijn vaste groep: Harry Sacksioni, Hans Koppes, Ger Smit, Martijn Alsters. Erik van der Wurff, Gerard Jongerius. Hans van der Linden, Rob Chrispijn, Joseph Traan, Ed de Boer en Michel Lafaille. Deze voorstelling is vanaf eind maart zes weken lang in het Luxor-theater in Rotterdam en van 19 september af ook zes weken lang in het Amsterdamse Carré.


Dichtbundel


Verder verscheen, tijdens de laatste toernee van Herman van Veen door Duitsland (waar de Nederlandse cabaretier zeer populair is) zijn eerste Duitstalige gedichtenbundel onder de titel 'Gebunden'. Dit overzicht van teksten en gedichten zal in februari ook in het Nederlands verschijnen onder de titel 'Gebonden'.

In het Duits zijn tevens drie nieuwe LP's van Van Veen uitgebracht, waaronder twee met de muziek en de liederen uit de Duitse kinderserie Die seltsamen Abenteuer des Herman van Veen, de serie dus die in het najaar op de vaderlandse buis komt,