Cuijks Weekblad
Theater.nl

Hoge scores Herman van Veen, Theater.nl en Schouwburg Cuijk

17 nov 2015

Dat het theaterpubliek Nederlands meest geliefde artiest een hoog cijfer geeft, is geen verrassing. Maar ook de recensie-pilot van Theater.nl en Schouwburg Cuijk scoorde goed.


Herman van Veen gaf op 11 november voor een uitverkochte zaal een voorstelling in Schouwburg Cuijk. Die werd door Theater.nl, de nieuwe website voor theaterminnend Nederland, aangegrepen om samen met de schouwburg een experiment te houden. Wat zou het publiek vinden van de voorstelling? Zouden de bezoekers een oordeel willen geven over het optreden, maar ook over het volledig vernieuwde theater? En wat vinden ze van de mogelijkheid om van een bezochte voorstelling, op www.theater.nl, zelf een korte recensie te plaatsen?

Tijdens de pauze en na de voorstelling stapten medewerkers van Theater.nl op de bezoekers af met wat vragen op een tablet. In de foyer stond ook een tabletzuil waarop bezoekers rechtstreeks reacties konden geven. Het publiek vond het erg leuk om mee te werken, zo bleek die woensdagavond.
Om met de artiest te beginnen: Herman van Veen en zijn muzikanten scoorden met hun voorstelling Nederlandse Tournee een 9.1! Kijk voor een aantal van die lovende recensies op www.theater.nl. Het publiek roemde met name Van Veens veelzijdigheid en muzikaliteit, zijn teksten én zijn conditie.

Over de pilot, het ondervragen van het publiek, toonden de bezoekers van Schouwburg Cuijk zich al even enthousiast. Theater.nl trok na afloop de stoute schoenen aan en vroeg de veelzijdige artiest zelf wat die van het initiatief van Theater.nl vindt. “Heel interessant”, aldus Van Veen.
Het platform van Theater.nl biedt behalve een overzicht van theaterprogramma’s bezoekers ook de gelegenheid om recensies achter te laten. Maar ook een geheel verzorgd avondje uit regelen, kan via Theater.nl. “Dat niet alleen kranten en bladen recensies brengen, maar dat ook bezoekers een onafhankelijke mening kunnen geven’, dat is een goede zaak”, aldus Herman van Veen.

Van Veen, zelf voor het eerst in de nieuwe Schouwburg Cuijk, is enthousiast over de verbouwing. Hij geeft het nieuwe theater een 8,5. Een mooie opsteker voor Schouwburg Cuijk, die ook van het publiek op woensdag 11 november veel schouderklopjes kreeg. De bezoekers gaven achten en negens. ‘De nieuwe schouwburg is een juweel!’ , aldus een bezoeker. ‘Het intieme karakter is behouden gebleven’, zo reageert een ander. En een derde roemt de sfeer, de bediening en het geluid. Uiteraard meldde het publiek ook enkele kinderziektes, maar dat tekent de open en onafhankelijke wijze van enquêteren.

De geslaagde pilot van Theater.nl krijgt zeker een vervolg.