EMMER COURANT

Grote belangstelling voor muziekfabel de Grote Beer

17 aug 1991

Herman van Veen (de schrijver van de tekenfilm Alfred J. Kwak) heeft een muziekfabel in balletvorm geschreven, met als hoofdpersoon De Grote Beer.


Deze balletfabel wordt gedanst door twee dansers en drie danseressen. De fabel (een verhaal met dieren die zich als mensen gedragen) gaat over een weeshuis waar de directie de knuffelberen van de kinderen afneemt en kapotmaakt. De ongelukkige kinderen hopen dat de Grote Beer uit het sterrenstelsel iets voor hen kan doen en dat gebeurt natuurlijk. Plotseling komt er een echte, levensgrote beer in het weeshuis. De directrice verkoopt De Grote Beer aan een circusdirecteur en plotseling zijn alle sterren aan de hemel verdwenen, waarna de directrice heel veel spijt krijgt, de koop ongedaan maakt en samen met de Grote Beer en de kinderen een prachtig slot danst.

De belangstelling voor De Grote Beer is zo groot dat op dit moment met een omroep wordt gesproken om er een kinderserie van te maken. Omdat het niet zeker is of er een nieuwe serie van Alfred J. Kwak komt, wordt verwacht dat De Grote Beer de nieuwe door Herman van Veen 'gemaakte' kindervriend wordt.