NIEUWE N.HOLL.KRANT
Wibo van de Linde

17 mei 1991

De tv-sectie van Veronica mag dan uitgekookt zijn in de aankoop van hijgerige draken als 'Two Moon Junction', met de eigen productie blijft het tobben. Outs club doet denken aan een yuppie-huishouden dat op culinair gebied nooit verder is gekomen dan diepvrieskist en magnetron. Van schaarse zelf-gekokkerelde feestmaaltijden mag je daar weinig verwachten.


Veronica's pijnlijke gebrek aan eigen creativiteit en organisatievermogen bleek gisteravond weer eens uit een verbroddeld Edison-gala. Eindredacteur Lex Harding dacht blijkbaar dat hij als hitgevoelige radiomaker z'n hand niet hoefde om te draaien voor zo'n tv-show. Hij rommelde met artiesten, gast-presentatoren en historische fragmenten als met een stapel plaatjes die snel uit een bak waren getrokken. Mare Klein Essink zou ze wel even aan elkaar kletsen.

Arme tv-dokter Marc zat opgesloten in z'n eigen vriezer. Een sterk produktie-team houdt hem al amper overeind; baas Lex liet hem van het ene "wat leuk hè" naar de andere gemeenplaats stuntelen. Gasten en prijswinnaars werden ook vrijwel allemaal gesmoord in Hardings lauwe prak. Herman van,Veen nam niet eens de moeite om een tekst uit z'n hoofd te leren. Willem Duys, anders altijd bereid om een zaal op te warmen, zag er ook geen brood meer in. Youp van 't Hek en André Hazes werden na hun top-liedjes direct afgeblust.

Nu ik het toch over Veronica's eigen tv-produktie heb: sinds Hans Emans de touwtjes bij 'Nieuwslijn' in handen heeft is de fut er een beetje uit. Gisteravond was het helemaal slappe handel - onvrede onder het spoorwegpersoneel, een omstreden babysitter, vuurwapentraining en Suriname - allemaal matige verhalen. Heeft Emans het momenteel soms te druk met z'n activiteiten in de groep 'verontruste programmamakers' te Hilversum en omstreken? Kan iemand hem uitleggen dat wij gewone kijkers daar geen hinder van behoren te ondereinden!Wibo van de Linde