Graafschapbode

Herman van Veen krijgt onderscheiding van Gouden Handen16 maart 1984
's-HEERENBERG — De onderscheiding van het creativiteitscentrum Gouden Handen in 's Heerenberg is dit jaar toegekend aan de clown en cabaretier Herman van Veen. Het eerbewijs wordt Herman van Veen verleend uit respect en bewondering voor de uitzonderlijke wijze, waarop hij zichzelf en zijn kunst onvoorwaardelijk in dienst stelt van de kwetsbaren, de hongerigen en de naamlozen in de samenleving. Als zanger van naastenliefde, tolerantie en hoop levert hij een wezenlijke bijdrage aan de humanisering


De cabaretier ontvangt zijn onderscheiding op 27 maart in het gebouw van Gouden Handen. Herman van Veen krijgt dan bovendien een tentoonstelling over zijn werk en leven aangeboden.

De jaarlijkse onderscheiding van het Nationale Creativiteitscentrum Gouden Handen werd eerder uitgereikt aan het Nederlandse Rode Kruis, koningin Juliana, De Zonnebloem, Het Leger des Heils, de Zwitsers-Amerikaanse psychiater Dr. Elisabeth Kübler-Ross en de oudste nog actief zijnde uitgever in Nederland Carolus Verhulst.