HUIS AAN HUIS LEEUWARDEN
RW

Entertainer Herman van Veen

16 feb 2000

LEEUWARDEN 'Opzij, opzij, opzij. Maak plaats, maak plaats, maak plaats. We hebben ongelofelijke haast. We moeten rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan'. De single 'Opzij' van Herman van Veen werd een hit, de tekst is nog steeds actueel, zo ook de zanger zelf. Herman van Veen is na drie jaar weer terug in Nederland en speelt op donderdag 24 tot en met zaterdag 26 februari zijn nieuwe show die gewoon 'Herman van Veen' heet, in Stadsschouwburg De Harmonie.


Herman van Veen werd geboren in Utrecht op 14 maart 1945. Hij reist al jaren de wereld rond en speelt voorstellingen in vier talen. Na drie jaar in het buitenland te hebben gespeeld is hij weer terug in Nederland. De kleinkunstenaar is een veelzijdig artiest. Met zijn clownesk optreden en prachtige liedjes weet hij emoties in mensen los te maken. Van Veen is absoluut uniek in de entertainmentwereld.

Hij presenteert een voorstelling die weer anders is dan alle vorige. Muziek, vertelkunst, poëzie en humor vormen de basis van zijn nieuwe show. Deze entertainer hééft altijd gedaan waar hij in geloofde en brengt een ijzersterke combinatie van inhoud en humor. In 1987 had Herman van Veen een hit met het nummer 'Toveren' en dat kan hij nog steeds met lichaam en taal.

Kaarten voor de nieuwe show van Herman van Veen zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Harmonie of telefonisch te reserveren via kassa nummer 058 2330233.
RW