Nieuws.nl

Herman van Veen zes weken in Carré

15 september 2008

(Novum) - Herman van Veen staat dit najaar maar liefst zes weken lang in Koninklijk Theater Carré. Met de Amsterdamse voorstellingen viert de artiest zijn 40-jarig artiestenjubileum, zo meldt het impresariaat van de kleinkunstenaar. Van Veen speelt van 28 oktober tot en met 6 december iedere dag, behalve op zondagen en maandagen, een voorstelling in het Amsterdamse theater.


De 63-jarige ( in het originele artikel staat "53-jarige". C.J.) alleskunner wordt tijdens de shows muzikaal bijgestaan door zijn vaste begeleidingsband, onder wie Erik van der Wurff. De pianist werkte in het verleden samen met onder anderen John Denver en Toots Thielemans.

In april dit jaar stond Van Veen samen met zijn dochter Babette in het theater met de voorstelling 'Pom, pom, pom'. Het theaterstuk draait om een kleine ijsbeer die samen met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs.

In 1976 schreef Van Veen een theatervoorstelling over de moedige eend Alfred Jodocus Kwak. Drie jaar later werd het eerste prentenboek van de voorstelling uitgebracht. De welbekende 52-delige animatieserie die in 1989 werd gemaakt, is in de jaren negentig in zestien landen uitgezonden.