Weekend
Marc vd Linden

Samen met zoon Carlos en Marlous Fluitsma

PRINSES IRENE TRAKTEERDE IN HAAR NIEUWE HUIS OP GEBAKJES

15 juni 1991

Samen met Carlos, haar oudste zoon, en Marlous Fluitsma verhuisde Irene al vast wat spulletjes naar Wijk bij Duurstede. Minstens een keer per week rijdt de Prinses in haar lichtblauwe Mercedes 190 van Soest naar haar nieuwe villa en meestal is de kofferbak van de auto volgeladen met dingen die Irene alvast een plaatsje wil geven. Marlous Fluitsma was deze keer meegekomen om villa Maričnhoven te bewonderen. Door haar drukke werkzaamheden bij de RTL4-serie 'Goede tijden, slechte tijden' had ze nog geen tijd gehad het huis te bekijken en nu was ze op haar vrije dag met Irene meegekomen.


De Prinses is al jaren bevriend met Herman van Veen en zijn vrouw Marlous Fluitsma. In het verleden heeft ze zich ingezet voor de Stichting Columbine van de cabaretier en sinds die tijd komen ze geregeld bij elkaar over de vloer. Ook nu het huwelijk van Herman en Marlous zwaar onder druk staat, blijft Irene een goede vriendin van beiden.


Gesprek van de dag


De Prinses wil haar verhuizing zo discreet mogelijk laten verlopen en daarom brengt ze nu alvast zo veel mogelijk kleine dingen over.
De komst van prinses Irene naar het stadje aan de Lek is voor de inwoners nog steeds het gesprek van de dag. Inwoners stoppen altijd even bij villa Maričnhoven en de verbouwingen aan het pand worden voortdurend gadegeslagen door enkele nieuwsgierigen. Ook dagjes-mensen trekken erop -uit om de villa van Irene te bewonderen en de oprijlaan staat vaak vol geparkeerde auto's.
Irenes vrees, dat een grote verhuizing van haar huisraad tot een oploopje zou leiden, lijkt terecht. Hoewel dat voor een Oranje-prinses haast ónmogelijk is, wil Irene een onopvallend bestaan leiden in Wijk bij Duurstede. Een interview met de plaatselijke krant heeft ze via haar secretaresse, mevrouw Helman, geweigerd. En de Prinses wil evenmin door plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders officieel welkom worden geheten. Toch hoopt de bevolking van het Utrechtse plaatsje dat de Prinses een rol zal gaan spelen in het sociale en culturele leven van het stadje.

Irenes vriendin, die toezicht houdt op de verbouwingen, ging meteen gebakjes halen, toen de Prinses met haar zoon en Marlous Fluitsma arriveerde. In de korte tijd dat ze op de villa van de Prinses paste, raakte ze, net als Irene, verknocht aan Wijk bij Duurstede. En omdat ze het ook wel gezellig vindt om dichtbij Irene te wonen, kocht ze een appartement op steenworp afstand van Maričnhoven.