STORY
Linda Wallach

Herman van Veen:

"Ik word weer vader"15 april 1983
Zonder een stuiver op zak maar een hoop ervaringen rijker, kwam Herman van Veen terug uit Amerïka,„Ik ben op het moment de armste artiest van Nederland vertelde de 37 jarige Herman van Veen aan Story. „Maar dat kan me niet zo veel schelen. Ik vind het vee! belangrijker dat mijn vrouw, Marlous Fluitsma, weer in verwachting is...'


Geweldig, hè? Ik word in juni weer vader!" Herman van Veen straalt. Zijn vrouw Marlous Fluitsma ook. Herman en Marlous zijn al jaren heel gelukkig met elkaar en hun zoontje Merlijn. |„Herman en ik zorgen samen voor de opvoeding van Merlijn," verstelde actrice Marlous Fluitsma destijds „Omdat we het allebei druk hebben met ons werk, leek het ons het beste om een soort werkschema op te stellen. Op die manier; hebben we de taken wat betreft de opvoeding van Merlijn en het huishouden heel goed kunnen verdelen."

En is er dan een tweede kindje op komst. „Helaas wordt ons geluk een tikkeltje overschaduwd door hef feit dat ik op het moment helemaal geen geld heb," vertelt Herman eerlijk. „Zoals je misschien weet heb ik verschillende shows in Amerika gedaan en daar heb ik al ons geld in gestoken. Ik heb werkelijk geen stuiver meer en misschien ben ik wel de armste artiest van Nederland. Natuurlijk hoop ik dat daar snel verandering in komt, en ik zal er dan ook hard tegenaan gaan. Ik ben een paar weken geleden begonnen aan een tournee door Nederland en met deze show zal ik tot juni door het land trekken.

De maanden juni en juli wil ik thuis zijn omdat Marlous in die tijd bevalt en daar wil ik natuurlijk bij zijn. Marlous is trouwens niet van plan om na de bevalling met werken te stoppen. Natuurlijk zal zij de eerste drie maanden wel thuis blijven, maar daarna wil ze toch weer aan de slag." Herman van Veen en Marlous Fluitsma hebben ook enkele malen samengewerkt. Zo speelden zij enige tijd geleden allebei in de film Uit elkaar. „Ik vind het heel fijn om met Herman te werken," vertelde zij toen. „Omdat je elkaar zo goed kent, durf je veel meer te zeggen dan je tegen een vreemde zou doen. Er was helemaal geen afstand tussen ons. Ik zou het best leuk vinden om wat vaker met hem te werken."
De kans is dus groot dat we Lous en Herman over enige tijd weer samen in een produktie zullen zien. Maar eerst zal Marlous zich voor de volle honderd procent gaan voorbereiden op de komst van haar tweede kind.

Linda Wallach