het Parool
Frans Heddema

DOLLE PRET MET HERMAN VAN VEEN

15 februari 1978
ALFRED J. KWAK, dat is de naam van een sprookje van Herman van Veen over een eend die naar een land zonder water moet verhuizen. Vorig jaar werd het in het Amsterdamse Carré opgevoerd voor de lezers van deze rubriek: vrijdag en zaterdag is Kwak de hoofdpersoon in een voorstelling die Van Veen en zijn vaste begeleiders met het Residentie-orkest geven in het Haagse Congrescentrum. Elk jaar geeft het Residentie-orkest een kinderconcert.


Kinderen worden bij het spel en de muziek betrokken en wat er ook gebeurt op het toneel: de voorstelling gaat door. Alles mag. Tienduizenden Haagse kinderen hebben daardoor de afgelopen jaren dolle pret gehad. het, Residentieorkest staat ditmaal onder leiding van Herman van Veens Erik van der Wurff, die met Van Veen en Harry Sacksioni de muziek schreef.
Ik kan iedereen aanbevelen deze voorstelling te gaan zien. Het sprookje is leuk, sommige liedjes zijn heerlijk en uit alles wat Van Veen met de kinderen doet blijkt zijn groot kunstenaarschap. Op vrijdag 17 februari zijn er voorstellingen om 19 en 20.15 uur; zaterdag heeft Kwak het voor het zegen om twee uur, kwart over drie en half vijf.