Rotterdams Nieuwsblad

Avonturen van Alfred Jodokus Kwak

Herman van Veen schrijft stripserie voor Japanse tv

15 januari 1988


Hilversum Herman van Veen gaat in opdracht van de Japanse nationale televisie de teksten schrijven voor een stripserie over Alfred Jodokus Kwak. De gelijknamige musical die een sterk educatief karakter heeft, voerde Van Veen op voor een groot aantal scholieren in Nederland. Daarna maakte hij er ook furore mee in enkele andere Europese landen.


Van de stripverhalen staan 52 afleveringen van elk 25 minuten op stapel. Met de uitzendingen zal in de loop van 1989 een begin worden gemaakt. Omstreeks dezelfde periode kan de serie ook op de Nederlandse televisie worden verwacht. Vrijwel zeker zal dat onder de vlag van Veronica gebeuren. Deze omroep heeft een claim gelegd op het Nederlandse vertoningsrecht. Het is de bedoeling dat de teksten zowel in het Japans als het Engels worden geproduceerd. Voor uitzending bij ons zal een speciale Nederlandse tekst worden ingesproken.

Voor het tekenwerk zijn twee Duitse kunstenaars ingehuurd. Een van hen is Harold Sieperman, die veel werk verricht in opdracht van het Disney-concern en de Amerikaanse filmregisseur Steven Spielberg.