Het Vrije Volk

Gouden harpengala geforceerd jolijt15 januari 1983
DEN HAAG Het Gouden Harpengala is gisteravond vooral een feest van de AVRO geworden. Niet de onderscheiden Rob de Nijs, BZN, Herman van Veen en Ruud Bos stonden tijdens en na afloop van de televisie-opnamen (uitzending . vanavond op Ned. 1, 21.20 uur) centraal, maar het evenement op zich. Doel van de bijeenkomst moet in de eerste plaats zijn geweest het maken van een aantrekkelijk, maar niet te kostbaar muzikaal tetevisteprogramma. Ter meerdere glorie van de uitzendende omroep, die de hete adem van de op prijsuitreikingen beluste concurrenten als de TROS (Produktieprijs) en Veronica (Awards) in de nek voelt.


Gesprek van de avond in de Haagse muziektempel was dan ook niet de met veel pijn en moeite in elkaar gevlochten show zelf, maar de wisseling van manager bij de Dolty Dots.

In plaatsn van Dave Katz behartigt voortaan John de Mol jr. de belangen van Nederlandse populairtse meisjesgroep, samen met zijn rechterhand Loek van de Pavert,de man achter Spargo.

De meeste deelnemende artiesten beklaagden zich gisteravond over de trage gang van zaken tijdens de repetities en later de definitieve registratie. De meeste prominenten lieten het gala-bal voor wat het was.