Dagblad vh Noorden

Herman van Veen was de carrouselverrassing

14 dec 2015

GRONINGEN Lebbis kwam gistermorgen om tien uur in badjas het toneel van de Stadsschouwburg in Groningen op.


"Ik wil jullie zondagochtendgevoel niet verpesten", zei hij tegen de uitverkochte zaal. Zo opende Lebbis de Cabaret Carrousel, die ruim twaalf uur duurde en in een volle bak 23 cabaretiers naar Groningen lokte.
Het publiek wist niet wie zou optreden, laat staan hoe laat. Als laatste, om tien uur, stond een 'surprise-act' op de agenda. Lebbis had gehoord wie. Hij stond voor de zaal als iemand die een voetbaluitslag weet en zuigerig dreigt om die te verklap- pen. Aan de zijkant stonden presentatoren Bert Visscher en Arno van der Heyden hem met rode koppen te manen dat te laten.

Hij liet het. Geen mens had, na de cabaretje op/cabaretje af-quiz Herman van Veen verwacht, die onder groot enthousiasme van de zaal het toneel opwandelde. Zo'n marathonpubliek is in Groningen altijd enthousiast, bleek al bij eerdere 24 uurssessies.
Het kreeg nu onder anderen Yentl & De Boer, Kamagurka, Jan Rot, Sanne Wallis de Vries en Van der Laan & Woe voorgetoverd. Kasper van Kooten en DaniŽl Arends moesten op het laatst ziek verstek laten gaan. Ze krijgen vast een herkansing.