Gooi- en Eemlander

Zonnegloren middelpunt van de wereld?

16 dec 2005

"Wij hopen dat sportpark Zonnegloren tijdens het WK het middelpunt van de wereld zal zijn." Aan het woord is. bestuurslid Frans Davelaar van de Soester voetbalvereniging WZ'49. Dat zanger/cabaretier Herman van Veen, 'buurman van de club', de accommodatie aan de Eemweg heeft uitgekozen om in de zomer van 2006 tv-uitzendingen rond de wereldkampioenschappen te gaan verzorgen, is inmiddels ook buiten de regio bekend. Zelfs vanuit het buitenland is belangstelling voor de programmareeks, die in eerste instantie voor de regionale zender TV Eemland wordt gemaakt.


Mét 'evenementen' in zijn portefeuille is Davelaar de man die de contacten voert met Van Veen.
"Mijn rol is verder gering hoor. Er zijn mensen bij de club die er de kamende periode veel meer tijd in steken", is hij bescheiden. , ,Maar het blijft waanzinnig dat wij zoveel geluk hebben om aan zoiets te mogen meewerken. Over de exacte invulling is nog weinig bekend, maar je mag aannemen dat het programma langer duurt, naarmate Oranje verder komt in het toernooi."

Er komt enorm veel bij kijken, zegt Davelaar. "Belichting, grime, omkleedruimtes, voor alles moet een plek worden gevonden.
Denk ook aan een ruimte waar Herman en verschillende typetjes zich kunnen voorbereiden." Over die typetjes gesproken: het voetballertje Jan de Man, bekend van de strip uit het KNVB-blad De Bal, komt toch zeker wel uit de WZ-gelederen? "Dat zou dubbel leuk zijn. Er zijn wel. namen vanuit de club aangemeld, maar Herman bepaalt wie het wordt.

Op 28 december vindt de casting plaats." Hoe dan ook, het wordt straks één groot feest, waarbij de naam WZ'49 op de nationale en wellicht zelfs internationale kaart wordt gezet. Davelaar, lachend:, Als VVZ aan het eind van dit seizoen promoveert naar de eerste klasse, kunnen we de festiviteiten zo in elkaar laten overlopen."