ONZE KRANT SCHAGEM

'Loodzware tassen' in de bieb

14 mrt 1995

SCHAGEN - In samenwerking met boekhandel Plukker en filmhuis de Luxe wordt er in de bibliotheek aan het Regio plein te Schagen een voorstelling gegeven van 'Loodzware tassen' van Willem Wilmink. Deze theaterproduktie bestaat uit muziek en zang en vindt plaats op donderdagavond 16 maart om 20.00 uur. Kaarten a tien gulden per stuk kunnen worden gehaald bij de bieb of bij Plukker. De avond wordt georganiseerd in het kader van de boekenweek.


Willem Wilmink werd geboren in 1936 en studeerde Nederlands en geschiedenis. Na zijn doctoraal werd hij wetenschappelijk medewerker aan de gemeentelijke universiteit van Amsterdam en vanaf 1978 is hij full-time gaan schrijven. Hij ontwikkelde zich tot een van Neerlands bekendste schrijvers voor zowel volwassenen als kinderen. Hij schreef prachtige teksten voor Herman van Veen en Wieteke van Dort, en was een belangrijk man achter t.v.-programma's als de Straten- makeropzeeshow en de Film van Ome Willem.

Voor diverse dichtbundels werd hij onderscheiden met onder meer de Theo Thijssenprijs en de zilveren en gouden griffel. Wilmink getuigt in zijn werk van een levenshouding die maatschappelijke betrokkenheid en emancipatie voorstaat. Op compacte wijze en ondersteund door melancholie, slapstick en humor. Om hem aan het werk te zien, blijkt voor veel mensen een heel speciale gebeurtenis. Bezield en vol enthousiasme brengt hij liedjes en verhalen voor het voetlicht.

Samen met Karei Bosman (zang en gitaar) en Frank Deiman (piano en zang) vertolkt hij geniale teksten en voert hij de luisteraar mee door de tijd.
'Het gaat over' mensen op zoek naar een plekje onder de zon. Over jonge mensen, over verliefdheid, dromen en fantasieŽn, Willem Wilmink donderdagavond in Schagen. de harde werkelijkheid, de oude school, voetbal en ... loodzware tassen.
Dat alles staat garant voor een onvergetelijke avond in de bieb van Schagen.