Goudse Courant

Uitgenodigd door Herman van Veen
Prinses Irene in bestuur stichting14 maart 1981
Breukelen - Prinses Irene heeft op uitnodiging van de cabaretier Herman van Veen zitting genomen in het bestuur van de stichting Colombine, gevestigd in Breukelen. Van Veen is voorzitter van Colombine. In het stichtingsbestuur zit verder onder anderen Maarten Sikking, de ex-hockeyinternational, die nu in verzekeringen doet.


De stichting houdt zich bezig met ontwikkelingshulp. In mei begint Colombine met een nieuw project, waarin prinses Irene een actieve rol zal spelen. Het ligt niet in de bedoeling dat de prinses naar het buitenland gaat voor de stichting.

,,We hebben prinses Irene uitgenodigd omdat ze belangsteling heeft voor emancipatie. In wezen is ontwikkelingshulp tenslotte een zaak van emancipatie", aldus medebestuurslid J. C. Taverne.

Een half jaar geleden heeft Colombine een actie afgesloten voor verloskoffertjes voor vroedvrouwen in ontwikkelingslanden. Die actie werd gehouden voor Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Herman van Veen is ambassadeur van Unicef. In totaal zijn ongeveer 30 verloskoffertjes verstuurd.