HET VRIJE VOLK

Twee ton voor de Daniel den Hoedkliniek

13 november 1987


ROTTERDAM ó Toeschouwers, artiesten en sponsors van Het Vrije Volk-Benefietconcert hebben gisteravond in De Doelen 40.000 gulden bij elkaar gebracht voor de Dr. Daniel den Hoedkliniek in Rotterdam. Het geld is bestemd voor acht isoleerkamers voor patiŽnten met leukemie, die tegen infecties moeten worden beschermd. De huidige faciliteiten van het ziekenhuis, dat in totaal twee miljoen gulden nodig heeft, zijn onvoldoende.


De cheque van 40.000 werd gisteravond tegen het einde van het concert met onder anderen Lee Towers en Anita Meijer door directeur G. Verschoor van Het Vrije Volk en de Avondbladen Combinatie Rotterdam overhandigd aan cabaretier Herman van Veen, die vorig jaar de opbrengst van een eigen voorstelling aan de Dr. Daniel den Hoekkliniek schonk. ĄIk sta hier met de bek vol tanden, zo zeggen wij Utrechters dat. Rotterdam, dat is vanavond wel gebleken, is trouwens ook een formidabele stad. Nou, u weet wel wat ik wil zeggen," bedankte Van Veen de zaal.

Dankzij spontane acties en reacties zal het uiteindelijke resultaat van de Rotterdamse inzameling overigens veel groter zijn. Drie verenigingen deden gisteravond samen meer dan 12.000 gulden cadeau. Directeur G. Verschoor van Het Vrije Volk voorspelde dat de Stichting Colombine (gironummer 25009 te Westbroek), die de actie voor het ziekenhuis is gestart, binnen niet al te lange tijd mede dankzij giften van bedrijven, verenigingen en particulieren in totaal twee ton uit de stad kan verwachten.

De Stichting Lokale Omroep Rotterdam brengt op 29 november via de kabeltelevisie om 20.15 uur een anderhalf uur durende samenvatting van het benefietconcert.