BAARNSCHE COURANT

Feestelijke première 'De Nachtvlinder'

13 sep 1999

Zielsgelukkig stond Herman van Veen op het podium en liep hij even later door de wandelgangen van het Grand- theater in Amersfoort, waar de after party van de feestelijke première van de film 'De Nachtvlinder' in volle gang was.


Herman schreef, regisseerde en speelt zelf mee in de film, die gaat over Koning Olaf van Haland, een albino die in een sombere burcht leeft. Herman koesterde op deze feestelijke avond zijn dochter Babette, die in deze film toont meer in haar mars te hebben dan menigeen dacht.
De gehele cast was op deze première - avond aanwezig. Herman's tegenspeler Ramses Shaffy, die in de film om het leven komt en zelfs Syb van der Ploeg, de succesvolle zanger van 'De Kast', die al zeer snel na het begin van de film het leven laat, lieten ook niet verstek gaan. Vele honderden fans van Babette en Syb stonden in de rij voor handtekeningen.

Gegil klonk er toen plotseling Katja Schuurman de rode loper betrad.
Paul van Vliet liet Spotlight weten dat deze film hem zeer had verrast en hij strooide met complimenten richting Herman van Veen.

Uiteraard was ook Babette's echtgenoot, Bas Westerweel present. En de wereldberoemde actrice Sylvia Kristel complimenteerde haar zoon Arthur, die ook een rol in de film heeft. Ook de talentvolle caberatier Bert Visscher speelt in 'De Nachtvlinder' mee. Zangeres Lori Spee genoot van de afterparty en zij vertelde ons trots te zijn op het feit dat Herman haar voor deze film had gevraagd.

Ook Hans Weyers en Hans Dijkstal waren vol lof over deze productie.

'De Nachtvlinder' zal de komende weken door het Nederlandse filmpubliek massaal worden bezocht.