Drentse Courant

Veenpark lonkt naar Duitse markt

13 juni 2000

BARGER-COMPASCUUM - Het Veenpark in Barger-Compascuum gaat samen met Herman van Veen proberen de Duitse markt te veroveren. Het Veenpark wil graag meer Duitse toeristen trekken en denkt te kunnen profiteren van de bekendheid die Van Veen bij onze oosterburen geniet.


Directeur Harrie Keuter maakte dit zaterdag bekend, tijdens de eerste ruil-, koop- en snuffelbeurs over Herman van Veen. Het idee van Keuter komt niet uit de lucht vallen want de Duitsers trokken massaal naar het Veenpark, dat die dag beter het Van Veenpark had kunnen heten. Bijna vierhonderd van de 650 beursbezoekers waren Duits. Ook Polen, Engelsen, Belgen en zowaar een aantal Nederlanders kwamen op de ruilbeurs af"

De liefde voor Van Veen maakte de lange rit naar Barger-Compascuum meer dan goed. Dat gold in elk geval voor Petra uit het Duitse Bonn. Ruim vier uur moest ze in de auto zitten om bij het Veenpark te komen. De Duitse kent Herman van Veen beroepsmatig. Als psychotherapeute behandelt ze de artiest na zijn optredens. Wat nou zo bijzonder is aan de artiest kon ze niet zeggen. "Hij heeft iets en dat laat je nooit meer los," zegt ze terwijl ze ondertussen een haast verliefde blik op de voorbijwandelde artiest werpt.

Van Veen zelf ziet de rm ssale belangstelling voor zijn spullen met verbazing aan. "Zaveel fans en dat allemaal na een oproep op Internet, ik sta er echt van te kijken*, meldt de zanger.
Het rondsnuffelen tussen de prullaria was gezellig, het hoogtepunt voor de echte liefhebber was evenwel toch de interviewsessie. Het turftheater zat volgepakt met fotograferende rans die eindelijk hun vragen kwijt konden.

Wie rekende op vragen over nieuwe optredens, films of boeken zat er naast. Van Veen sprak over oorlog en vrede en de luisteraars hingen aan zijn lippen. De artiest die zich vorig jaar fel verzette tegen het ingrijpen van de NAVO in Kosovo heeft dit nog niet helemaal van zich af kunnen zetten. "Oorlog is slecht, conflicten moet je via een dialoog oplossen," hield hij zijn gehoor voor. Verder hij boog zich over de zin van het leven en de liefde. Veenpark directeur Harrie Keuter geloofde het wel en nestelde zich tevreden op het terras. "Toch zestienhonderd bezoekers, mij hoor je niet klagen, zeker niet over de vele Duitsers.
Die zaten trouwens al uren voor we open gingen gen voor de deur", aldus de directeur die in gedachte Duitse promotiecampage al aan het voorbereiden was.