TELEVIZIER

Herman van Veens gezongen dagboek

13 mrt 1999

Hoewel de meeste mensen Herman van Veen (54, foto) als cabaretier of zanger betitelen, noemt hij zichzelf het liefst een clown - maar dan wel eentje bij wie de tranen van verdriet af en toe ook over de wangen stromen. Want zomaar grappig doen zoals sommige van zijn collega-cabaretiers is niets voor Herman. Dat blijkt ook uit de show 'Alles in de wind', waarvan de NCRV vanavond het tweede deel uitzendt.


"Een gezongen dagboek, heel autobiografisch soms", noemde de Utrechter zijn programma in De Telegraaf. "Het gaat om een clown in een wereld tussen werkelijkheid en droom. De werkelijkheid van huisje, boompje, beestje en de droom van het ontwijken van de dood." Behalve diepzinnige teksten bevat de show ook prachtige nummers die Herman ten gehore brengt met zijn vaste begeleiders Erik van der Wurff en Nard Reijnders.

Overigens is er, behalve deze uitzending, nog meer goed nieuws over Herman. Binnenkort gaat namelijk de door hemzelf geschreven en geregisseerde film 'Nachtvlinder' in de première, waarin Hermans dochter Babette en Sylvia Kristel's zoon Arthur de hoofdrollen spelen.