Nieuwsblad

stripeend Jodocus centraal op festival

12 okt 1989

Stripeend Alfred Jodocus Kwak staat centraal tijdens een gelijknamig festival dat vanaf komende zaterdag tot 23 oktober in Het Land van Ooit, Parklaan 40 in Drunen plaatsheeft. Kinderen worden door Alfred Jodocus uitgenodigd om tekeningen, houtsnijwerken, kleibeeldjes en borduurwerkjes met de eend als onderwerp te maken, mee te brengen, in te leveren en zo mee te doen aan de Jodocus Kwak- creativiteits wedstrijd.


In de prijzenkast staan een echt Excalibur-ridderzwaard, rollerskates en Jodocus Kwakboeken. Cabaretier Herman van Veen zit in de jury en de prijswinnaars worden voor Kerstmis bekendgemaakt. Voor moeders die voor hun kinderen speciale Jodocus Kwak-kleding vervaardigd hebben geldt een bijzondere prijsvraag. Winnaars van deze competitie ontvangen kaarten voor het optreden van Herman van Veen in Carré in Amsterdam.

In de Oranjeboom in Het Land van Ooit kunnen kinderen tot 23 oktober elke middag van 14.00 tot 17.00 uur hun eigen Jodocus Kwak-verhaal vertellen, uitbeelden of zingen. Gedurende de hele week wordt in de Koningssael op een grootbeeldscherm de muziekfabel van Kwak vertoond, verteld en gezongen door Herman van Veen. Door hem is Kwak weer gaan leven.
Hoogtepunten van het festival zijn de Jodocus Kwak-modeshow op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober. Babette van Veen, succesvol in verschillende Belgisch-Nederlandse films, presenteert op deze dagen de modeshows, met als onderwerp de nieuwe Alfred Jodocus Kwak-kinderkledinglijn. De aanvang is beide dagen om 11.30 en 13.00 uur in het Manege-theater.

Tot 23 oktober wordt ook nog het waggeldansen geďntroduceerd onder leiding van de gouvernementele dansinstructeur.