Het Binnenhof

Herman van Veen viert zijn derde lustrum in Carré12 augustus 1982
AMSTERDAM - Herman van /Veen gaat zijn 15-jarig theaterjubileum vieren in het Amsterdamse Carré. Hij staat daar, te beginnen 24 augustus, behalve op zondag en maandag, zes weken met een geheel nieuw programma. Hij doet dit onder een motto, dat hij terug vindt in een gedicht van Remco Campert: Die trouweloos van aard als ik, eens Amsterdam verried, hij vindt geen rust aleer zijn schuld geledigd is met een lied.


De carrière van Herman van Veen begon vijftien jaar geleden, toen directeur Peter Lohr van de Haarlemse Stadsschouwburg hem aan het Nederlandse publiek voorstelde.

In zijn nieuwe show wordt hij bijgestaan door musici, als Erik v.d. Wurff, toetsen, Nard Reijnders, sax en accordeon, en Cees v.d. Laarse, basgitaar en contrabas. Voor teksten put hij behalve uit eigen werk ook uit bijdragen van Campert, Wilmink, Lodeizen, Chrispijn, Vleugel, v.d. Wurff en Tucholsky. Van zijn Edison-bekroonde elpee „Iets van een clown" zal hij een en ander uit de doeken doen over de aantrekkingskracht van de aarde.