NIEUWSBLAD VAN HET NOORDEN

Herman van Veen in BelgiŽ eindelijk binnen handbereik

12 april 1986
De vragen blijven komen: wanneer kunnen we HERMAN van VEEN weer eens horen? Dat duurt zeker tot september. Dan begint hij aan een ruim opgezette tournee in eigen land. Die start in Theater Carrť in Amsterdam op 12 september en loopt daar zes weken door tot 25 oktober. Wie niet zo lang wil wachten, kan binnenkort in BelgiŽ terecht. Vanaf 12 mei reist hij door Vlaanderen en staat onder meer in Turnhout, Dilbeek, Brugge en Beringen. In de schouwburg Arenberg te Antwerpen treedt hij op van 23 mei tot en met 7 juni.

De opzet van de nieuwe voorstelling van Herman van Veen ontstond in januari van het vorig jaar in het Theatre de la Ville in Parijs. De officiŽle internationale premiŤre was in november '85 in het Deutsches Theater in MŁnchen als inleiding van een lange en buitengewoon succesvolle trip langs hallen en schouwburgen in West-Duitsland.
Duitsland koestert hem. Zo mocht hij op uitnodiging van de stad Hamburg met begeleiding van een symfonie-orkest onder leiding van zijn eigen muzikale leider Erik van der Wurff in het Schauspielhaus zijn muzikale fabel AlfredJodocus Quak spelen en zingen. De Duitse televisie nam deze voorstelling op. Het programma is eind december uitgezonden, hetgeen de fans zich niet hebben laten ontgaan.

Het volgend seizoen doet Herman van Veen niet alleen Nederland aan ó voor het eerst sinds 1983 terug in eigen land. Er zijn ook weer series gepland in New York en Parijs.

De band is hem op reis trouw gebleven. Nog steeds wordt hij op het podium begeleid door toetsenist Erik van der Wurff (tevens een van zijn belangrijkste componisten), Nard Reijnders (blaasinstrumenten), Chris Lookers (gitaar) en Cees van der Laarse (bas).

Van Veen heeft zelf veel teksten en muziek geschreven voor zijn programma. Daarnaast put hij uit teksten van Willem Wilmink,-Erich Kastner, Sjoerd Kuyper, Hans Lodeizen, Roger Waters, Walther von der Vogelweide, Verena Stefan, Judith Herzberg en Kurt Tucholsky.