NOORDOOSTER

Herman van Veen in Kinderen voor kinderen

11 dec 1989

In het televisieprogramma 'Kinderen voor kinderen', dat in november 1990 wordt uitgezonden, gaat Herman van Veen een duidelijke rol spelen. Het programma wordt, net als de bijbehorende elfde editie van de grammofoonplaat, gemaakt door twintig Gooise en twintig Friese kinderen.
'Kinderen voor kinderen'-lO is nog maar net uitgezonden (de gelijknamige elpee heeft inmiddels het predikaat platina) maar de voorbereidingen voor 'nummer elf' zijn al in volle gang.De vijftien nieuwe liedjes in 'Kinderen voor kinderen'-ll worden deels gezonden door het koor uit Drachten, dat afgelopen seizoen het 'Kinderen voor kinderen festival' won, een competitie waaraan zes koren uit verschillende delen van het land meededen.
Het vertrouwde Hilversumse koor neemt het andere deel van de produktie voor z'n rekening.
De repetities gaan begin volgend jaar van start. Het koor uit Drachten staat onder leiding van Meindert Bosklopper. De dirigent van het Hilversumse koor, als altijd, Majel Lustenhouwer. Later in het jaar worden de twee deelprodukties samengevoegd.

'Kinderen voor kinderen-11 wordt net als vorig jaar geheel op locatie opgenomen. Het programma krijgt een verhaallijn waarin Herman van Veen de hoofdpersoon is.