TUBANTIA

Er was eens...

10 dec 2001

'Ongeveer twee maanden fietsen van hier ligt een klein dorpje in de heuvels van een warm land. Daar woonde niet eens zo lang geleden een jonge vrouw die verliefd was op een timmerman.' Zo begint het kerstverhaal dat Herman van Veen op zijn laatste cd 'zingt en vertelt'.


Voor wie het horen wil trekt Van 130133 voorzichtige parallellen met de huidige toestand in de wereld. Voor de een is Kerstmis zeulen met cadeaus, zingen onder een den, voor de ander de dag van Christus' geboorte', schrijft Van Veen in de bijsluiter. Zelf vindt hij het een waardevol verhaal. Hij vertelt het kerstverhaal als de geboorte van Gods zoon. Hoewel hij tijdens het werken aan de voorstelling op veel eigenaardigheden stuitte.

Hij ontdekte bijvoorbeeld dat Herodes al vier jaar dood was toen Christus werd geboren. Dit gezongen en vertelde kerstverhaal laat zich heel goed op cd beluisteren. Sfeervol en met veel mooie muzikale momenten. En, gekke typische Van Veen associaties. Medewerking van een keur van musici onder wie: Edith Leerkes (gitaar), Erik van der Wurff (piano), Nard Reijnders (sax), Thomas Dirks (bas), Stochelo Rosenberg (gitaar) een strijkkwartet en vocalen van o.a. Jannemien Cnossen, Lori Spee.


Komend weekeinde geeft Van Veen drie 'Er was eens...'-voorstellingen in die Jacobuskerk in Enschede.