Panorama
4 ingez. brieven

Ingezonden brieven nav stuk van Hans Auer in Panorama:
Herman van Veen maar een nietszeggende Pielemands

9 oktober 1979
Dat iemand op zijn leeftijd alsnog in de vers gebrande geldkeutel van Herman van Veen trapt. Daar staan wij boven, en er dan nog over durven schrijven... Herman verdient aan hen, jij verdient aan ons... Panorama. En wij lezers schrijven dat die in de war geraakte hormonenhuishouding weleens best van je eigen bedoening kan zijn, want aan zo'n schrijven kan ik zelf, Arie Schermer, beter niet meer woorden vuilmaken.

A. Schermer, Amsterdam

Dit snappen wij niet.


Met plezier lees ik altijd Auers stukjes, die mijns inziens in een komische stijl zijn geschreven. Ook dit stukje heeft mij geamuseerd, zelfs in mijn hoedanigheid van Herman van Veen- liefhebster. Wat ik alleen wil zeggen, is dat meneer Auer, die zich zo vaardig aan de afkrakerij wijdt, meneer van Veen zal moeten nageven dat deze nog nooit iemand persoonlijk tegen de schenen heeft geschopt. Dat lijkt mij moeilijker dan stukjes te schrijven zoals Auer dat doet.

F. W. van der Wiel, Krommenie

U bent zekeer nog nooit gescheiden?


Waarschijnlijk schreef Auer het stuk over Herman van Veen alleen maar om Hoogachtend vol te krijgen. Nu, ik help even. Ik zal ook wel als puber betiteld worden. Ik zit namelijk nog op school, ben 17 jaar en daarbij ook nog een meisje (een „schoolmeisje" dus) en ik vind Herman van Veen goed. Auer heeft ongelijk. Er zitten bij mij op school haast geen mensen die Herman van Veen zo erg goed vinden. Daarentegen ken ik veel mensen die Auer een ontzettende klootzak vinden. Ik vind Auer echter gewoon zielig. Hij zal in zijn puberteit vast wel een aantal frustraties opgelopen hebben waar hij nog steeds niet overheen is. Of hij zit nog in zijn puberteit.

Annemieke den Uijl, Vianen

Auer helpt in ieder geval niet tegen puistjes, als u dat bedoelt.


Hans Auer, u bent een man naar mijn hart. Eindelijk iemand die de waarheid zegt en schrijft over de „grote" Herman van Veen. Vaak heb ik gedacht: „Ben ik nou zo stom, dat ik niet over Van Veen kan jubelen, zoals velen in mijn vriendenkring?" Met mijn dank voor het artikel en bewondering voor Panorama, met de beste verhalen en... durf'.

Nelly Mandrin-de Bruin, Aerdenhout

Toch maar weer eens een kusje