Haagsche Courant

Uniek concert van Herman van Veen

9 sep 1992

Herman van Veen werkt nu 25 jaar samen met Polydor. Dat viert hij de komende drie dagen met een eenmalige concertreeks in het Muziektheater in Den Haag. De titel van de serie is "You take my breath away. Herman van Veen sings popclassics".


Zelf zegt hij over het programma:
"Ik zing stukken van collega's die tijdens rottige en mooie verloren momenten betekenis voor mij hebben gekregen. Toen bijvoorbeeld mijn dochter werd geboren zong Stevie Wonder 'Isn't she lovely". Toen ik tegen mijn zin toch weer verliefd werd, zong Freddy Mercurv 'You take my breazh away'. Bij Vietnam zong Brel 'Voir un ami pleurer'. In de tijd dat ik niet meer wilde zingen omdat succes ook een andere zijde heeft, zong Elton John 'Your Song'. En toen ik weer voor joker stond, zongen ze Beatles over die 'Fool on the hill'. Nog niet zo lang geleden, toen ik er geen gat meer in zag, zong Eric Clapton 'Let is grow'. En toen ik zo gelukkig was dat ik wel over het water kon gaan lopen, zong Leonard Cohen. 'Suzanne'. Vandaar". Herman van Veen. vertolkt de liedjes van zijn collega's voornamelijk in hun oorspronkelijke taal. Hij vult het programma aan met werk uit zijn eigen repertoire.

Van Veen wordt begeleid door het symfonisch orkest 'Il Novecento'. Aan het concert werken verder onder anderen mee: Erik van der Wurff, Emmy Verhey, Lori Spee en het Amsterdams Gitaar Trio. Van het concert wordt een cd gemaakt. En de VARA maakt televisie-opnamen die in november in twee delen worden uitgezonden.

Muziektheater, Den Haag: Herman van Veen met 'You take my breath away, Herman van Veen sings popclassics'. Met o.m. het symfonisch orkest 'I1 Novecento' o.l.v. Robert Closet. Op 10, 11 en 12 september (21 uur).