Emmen.NU!

Robin Scherpen speelt bij Herman van Veen

9 augustus

Emmen - Gitarist Robin Scherpen uit Emmerschans eet zijn boterham vanaf volgende maand in het restaurant van theater Carré. Robin is namelijk door Herman van Veen gevraagd mee te spelen in zijn begeleidingsband.


De geestelijk vader van ‘Hilversum 3 en ‘De Bom valt nooit’ gaat dit najaar namelijk door Nederland toeren.

Een tournee die begint in Amsterdam maar ook Theater De Muzeval aan doet. Voor de 24-jarige musicus is de cirkel daarmee rond. Na een voorstelling van Herman van Veen in Emmen kreeg Robin inspiratie en schreef een eigen compositie.


'Geweldige eer voor mij'


‘Dat stuk heb ik naar de vaste gitarist van Van Veen gestuurd. Gewoon omdat ik het leuk vond en zeker niet als sollicitatie’, aldus de voormalig muziekleraar van de Stenden Hogeschool.

Tot zijn verbazing kreeg hij een uitnodiging een optreden in Soest bij te wonen en daar kon hij ook even met zijn vakgenoot samenspelen. Robin: ‘Herman zag me spelen en voor ik het wist kon in de begeleidingsband aanschuiven. Dit is een geweldige eer voor mij als fan en bovendien heel leerzaam.’ Carré is een geweldige ervaring maar stiekem kijkt de Emmenaar ook uit naar 26 en 27 september als ze in Emmen optreden. In Theater De Muzeval begon de victorie tenslotte!