UTRECHTS NIEUWSBLAD

NCRV zuivert vloeken uit show Herman van Veen

9 jun 1998

Herman van Veen onderneemt mogelijk stappen tegen de NCRV. Deze omroep heeft gisteravond het tv-programma 'Herman van Veen: goal' in gecensureerde vorm uitgezonden. Overal waar Van Veen als voetbalsupporter een vloek liet vallen, kwam een 'blieb'. Vooral de eerste vijf minuten van het programma werden ernstig door deze ingrepen ontsierd.


..Ik was er sprakeloos van," zegt Van Veens manager Ron van Eeden. "Na afloop van de uitzending heb ik meteen met Herman gebeld, die momenteel in Frankfurt optreedt. Ook hij toonde zich uiterst verbaasd. Het is toch 1998 En als je een voelbalsupporter uitbeeldt, dan kun je - dachten we - toch moeilijk om een paar vloekwoorden heen? Als Herman weer terug is zullen we kijken wat we tegen de NCRV kunnen ondernemen."

Volgens Van Eeden heeft de NCRV zonder overleg tot deze ingrepen besloten. "Dat is niet netjes. Ik kan me voorstellen dat je als NCRV moeite hebt met het uitzenden van vloekwoorden, maar koop dan zo'n programma niet aan. Of probeer het per contract te regelen."

De NCRV heeft vanmorgen nog geen commentaar gegeven op haar handelwijze.