Story
RD

Babette van Veen maakt speelfilm met vader

9 apr 1998

BABETTE VAN VEEN en haar vader HERMAN VAN VEEN zijn op artistiek vlak steeds dichter naar elkaar toe gegroeid. Dit heeft geresulteerd in een nauwe samenwerking! Babette verklapte dat zij en de cabaretier druk bezig zijn met de voorbereidingen van een bioscoopfilm, die in het najaar zal worden opgenomen en volgend jaar volle zalen moet gaan trekken.


Babette, die momenteel in de populaire serie Combat te zien is als de geliefde van haar voormalige GTST-collega PAUL GROOT, was als bioscoopactrice in de speelfilm Brylcream Boulevard met GERT-JAN DROGE te bewonderen. Maar volgens Babette is dat niet te vergelijken met dit nieuwe project. 'Mijn vader speelt niet alleen samen met mij de hoofdrol in deze nieuwe film, maar hij zal de prent ook nog eens gaan regisseren! Zodoende wordt hij mijn baas en tegenspeler tegelijk! Ik kijk er heel erg naar uit om zo intensief met hem samen te werken. Het klikt ontzettend goed tussen ons, ook op professioneel gebied. Het voordeel is ook dat we elkaar door en door kennen en absoluut geen geheimen voor elkaar hebben. Dat werkt natuurlijk wel zo gemakkelijk!'

Zowel over het verhaal van de film als over de verdeling van de andere rollen wil Babette nog niet al te veel loslaten. Wel zegt ze: 'Het is een avonturenfilm die zich afspeelt in de Middeleeuwen. Een echte kostuumfilm dus! Ik verheug me er echt op om te gaan draaien!' Op de vraag of Babette ooit heeft gedroomd van een carrière in Hollywood zegt ze:
'Dat is nooit een streven van mij geweest. Als ik maar plezier heb in wat ik doe. Dat is voor mij het voornaamste. En ik weet zeker dat ik tijdens het draaien van deze film heel veel lol zal beleven aan de samen werking met mijn vader. Voor hem is het ook een uitdaging, want een film regisseren doet hij niet dagelijks! En dan ook nog eens met zijn dochter als tegenspeelster... Dat is al helemaal niet gemakkelijk!'

Betekent dit overigens dat Babette haar accent nu duidelijk op een filmcarrière heeft gelegd? 'Daar zeg ik geen ja of nee op. Als ik ja zeg, wordt er automatisch weer gedacht dat ik Linda, Roos & Jessica beu ben, wat dus helemaal niet zo is. Laat mij maar gewoon lekker allemaal verschillende dingen doen. Dan ben ik het meeste in mijn element!'(RD)