DGBLD V/H NOORDEN
Rinze de jong

Alfred Jodocus Kwak neemt intrek in Veenpark

8 juli 2002

BARGER-COMPASCUUM
Uit volle borst zongen ze mee. 'lk vrolijk, zo Ik ben van ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk daag zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit.' Tientallen kinderen namen gisteren de moeite te wachten op hun grote vriend Alfred J. Kwak. Aan het eind van de middag arriveerde de bekendste ingezetene van het Veenpark om te nemen in zijn op het park in Barger-Compascuum."Ik vind 'm gewoon lief', zegt een geduldig wachtend ventje van vijf jaar, dat zegt ook Alfred te heten. "Hij zal zo wel komen, want ik heb een mooie kleurplaat voor hem gemaakt en die moet hij ophangen in zijn woonklomp. Daarmee is alles gezegd, want het jochie heeft alle aandacht nodig voor zijn ijsje dat gemeen begint te druppelen.

Kindervriend

Tegen vieren zou Alfred aankomen. Het werd anderhalf uur later. In gezdschap van zijn geestelijke vader Herman van Veen had Kwak er al een rondreis langs diverse locaties in het l
and opzitten. De afgelopen jaren had hij zich in diverse landen ingezet voor onder meer de Stichting Alfred Jodocus Kleding.
Hij heeft zich in IndonesiŽ en Zuid-Amerika verdienstelijk gemaakt bij verschillende projecten zoals de bouw van scholen en ziekenhuizen.


ophangen, alles ge In zijn woning de woonklomp op het Veenpark gaat Alfred aan het werk voor de Stichting Colombine en de Herman van Veen Foundation. Deze stichting stelt zich ten doel de rechten van het kind verder uit te breiden.Rinze de jong