EINDHOVENS DGBLD

Herman van Veen warmt op in Brabantse dorpen

7 nov 2002

Zes jaar lang proberen ze hem bij De Eendracht in Gemert al binnen te halen. Maar Herman van Veen is natuurlijk niet zomaar een artiest, zeker niet voor de kleinere theaters. Hij speelt tot ver over de landsgrenzen en doet dat vooral in grote, volle schouwburgen. In één ding blijft de muzikant en theatermaker echter consequent: zijn try-outs speelt hij het liefst in de dorpen van één bepaalde provincie of streek. Omdat zijn nieuwe tournee door Vlaanderen gaat, viel zijn keus ditmaal op een zestal plaatsen in het zuiden, waaronder Gemert. Vanavond om 21 uur speelt hij er samen met vaste gitariste Edith Leerkes een 'in- leesvoorstelling' van anderhalf uur; zaterdag om 21 uur herhaalt hij dat het Munttheater in Weert; zondag om 20.30 uur in De Kattendans in Bergeijk. Al deze voorstellingen waren in een mum van tijd uitverkocht.


Het impressariaat van Van Veen belde Herman van Veen het Gemertse theater deze keer zelf op. "Ik denk dat al die eerder verzoeken toch effect hebben gehad", zegt programmeur Ad Panhuyzen, zelf fervent fan van de zanger.
"In die hoedanigheid ben ik er uiteraard heel blij mee. Maar ook voor het theater is goed om af en toe een grote 'trekker' binnen te halen", aldus de programmeur.

Van Veens nieuwe programma gaat voor de Vlaamse tournee 'Andere namen' heten, naar zijn jongste cd.
Vanaf februari 2004 tourt hij ruim een jaar door Nederland.