Nieuws vd dag

New York nomineert hem

HERMAN VAN VEEN ZEGT SHOWS IN AMERIKA AF

7 feb 1991

HERMAN VAN VEEN blijft zijn vleugels internationaal uitslaan. Er is nu grote belangstelling voor hem uit Amerika, Frankrijk en Engeland. In Duitsland heeft hij al zo'n grote naam opgebouwd dat alle theaters al weken tevoren zijn uitverkocht. Volgende maand zou HERMAN weer naar Amerika gaan om in het kader van UNICEF enkele voorstellingen te geven in Chicago. Deze shows zijn in verband met de Golfoorlog echter uitgesteld.


"Zo leuk is het nu niet om te vliegen," aldus Van Veen's manager, Ron van Eeden, die het afzeggen wel betreurt. Vooral ook omdat Herman van Veen toch steeds meer bekendheid krijgt in Amerika


Finale


Zo werd zijn VARA tv-programma BLAUWE PLEKKEN dezer dagen genomineerd voor een onderscheiding op het Internationale Film en TV-festival in York. Het programma reikte de finale en werd vijfde. Ron van Eeden: "En dat terwijl er 3060 inzendingen waren. Daar zijn we best trots op!" Blauwe Plekken was vorig jaar ook de Nederlandse inzending in Montreux.


Reizen


Van Veen blijft wel reizen. In mei en juni treedt hij met zijn show op in Parijs en in november en december in het LYRIC HAMMER-SMITH-theater in Londen. Dit jaar is hij ook nog drie a vier maanden op reis in oNederland. Daarbij werkt Herman op het ogenblik aan een nieuwe grote tekenfilm-serie. Het succes van Alfred J. Kwak is internationaal zo groot, dat ervoor een vervolgserie nu al een grote markt is.