Weekend
EDWIN BREDIUS

HERMAN VAN VEEN in het geheim getrouwd!

22 nov 1997

In het diepste geheim is cabaretier Herman van Veen onlangs getrouwd. Slechts wat familieleden en een aantal intieme vrienden waren getuige. Herman, die net als zijn echtgenote veel van kinderen houdt, ontmoette GaŽtane dan ook tijdens een opname van een kinderprogramma. Openhartig - praat GaŽtane met WEEKEND over haar relatie met Nederlands beste entertainer.


Vol trots staat de kersverse echtgenote van Herman van Veen, GaŽtane Bouchez (35), naast het podium als haar man uit handen van minister Wijers zijn 100-ste (!) cd krijgt uitgereikt. Voor het eerst komt het stel naar buiten met het heuglijke nieuws, dat ze onlangs elkaar het jawoord hebben gegeven.

'Herman is een heerlijke man om thuis te hebben. Onze relatie ging heel erg goed en we hebben besloten om te trouwen.'
Dat GaŽtane daar zeker geen spijt van heeft, blijkt wel uit haar gelukkige gelaatsuitdrukking. 'We hebben het heerlijk samen. Het belangrijkste is, dat we een prima balans in onze relatie hebben gevonden. Vroeger ging ik altijd mee naar alle optredens. Herman zit vaak in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Daar is hij heel erg populair. De reden dat ik niet meer meega, heeft te maken met het feit dat Herman ruimte nodig heeft. Hij moet zich kunnen concentreren op het werk.
Ik begrijp dat volkomen, en vind het ook niet erg. Ik heb thuis genoeg werkte doen. Ik verzorg produktiewerkzaamheden voor de shows van Herman.'

De cabaretier is inmiddels de 50 gepasseerd, maar voorlopig denkt hij nog niet aan stoppen. 'Herman heeft zoveel energie, je hoort hem nooit klagen dat hij moe is. We passen onze leefwijze aan en als hij pen paar dagen vrij is, maken we geen afspraken. Zo kan hij lekker uitrusten en ik verwen hem dan wat extra.' GaŽtane glundert als zij het over haar man heeft, 'lk had nooit verwacht dat ik ooit bij zo'n lieve man zou belanden. Herman is geweldig. Hij is iemand die wil dat iedereen gelukkig is. Dat vind ik heel bijzonder aan hem. Hij is erg bezorgd en bijzonder trots op zijn vier kinderen.'
Zo'n acht jaar geleden kwamen Herman en GaŽtane elkaar voor het eerst tegen. De Belgische schone, die in het Franstalige gedeelte van ons buurland woopde,.was op slag verliefd. GaŽtane was te gast bij een Nederlands televisieprogramma dat te maken had met kinderen. Kindervriend Herman - zo is hij de geestelijke vader van kinder-idool Alfred Jodocus Kwak en ook sterk betrokken bij de (kinderjstichting Colombine - was ook te gast in dat programma. GaŽtane: 'We raakten met elkaar aan de praat en direct sloeg de vonk over.' GaŽtane is in de showbizz-wereld overigens geen onbekende. Zo heeft zij jarenlang bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen gewerkt, en weet mede daardoor goed hoe het wereldje waarin haar man zich al bijna 25 jaar bevindt in elkaar steekt, 'lk weet precies wat Herman voelt als hij op de planken staat.

Stapelverliefd

Ik denk dat het ook heel belangrijk is, dat een vrouw weet wat er in het leven van haar echtgenoot plaatsvindt.' Anderhalf jaar geleden is GaŽtane noodgedwongen gestopt met optreden, 'lk heb een zeer ernstige rugblessure. Volgens de artsen ben ik al veel te lang doorgegaan met dansen. Ik stond vaak met veel pijn in mijn rug op de planken. Op het laatst ging dat niet meer. Ik heb daar heel erg onder geleden, want optreden was mijnlusten mijnleven. Door - dat het niet meer mogelijk was, heb ik in een diep dal gezeten. Gelukkig heb ik in die tijd veel steun van Herman gekregen. Een betere man kan ik me niet wensen,' aldus een van geluk stralende GaŽtane.

Ook Herman van Veen is stapelverliefd en trots op zijn GaŽtane. Tijdens de uitreiking, > Ô van zijn nieuwe cd 'Alles in de Wind' riep hij haar dan ook naar voren. 'GaŽtane staat altijd voor me klaar. Zij is mijn steun en toeverlaat. Ik vind dan ook dat zij ook wel eens in het zonnetje gezet mag worden. Als eerste heb ik haar dan ook mijn nieuwe cd gegeven.' GaŽtane kwam acht jaar geleden in het leven van de: cabaretier. Enige jaren daarvoor was zijn relatie met actrice Marlous Fluitsma op de klippen gelopen.Edwin Bredius