de Telegraaf

Herman van Veen stelt film uit

Nu in de ban van Schubert

6 juni 1997

HERMAN VAN VEEN heeft de opnamen van zijn speelfilm DE NACHTVLINDER, waarin hij voor het eerst samen op het witte doek te zien zou zijn met zijn dochter BABETTE VAN VEEN, uitgesteld tot volgend jaar herfst.


Aanvankelijk zou deze zomer begonnen worden met de werkzaamheden aan deze film, waarvoor onder meer RAMSES SHAF- FY was geŽngageerd. Ramses was zich voor deze film, die zich af speelt in de Middeleeuwen, al aan het voorbereiden door paardrijlessen te nemen.

"De film is uitgesteld", aldus Herman van Veen, "doordat er problemen optraden rond locaties waar men wilde filmen." Een van die locaties zou het Archeon zijn, waar men door allerlei problemen niet terecht kan. De film gaat in ieder geval wel door. HERMAN VAN VEEN is net terug van een succesvolle tournee door Zuid-Afrika, waar hij juichende kritieken kreeg. In september start hij weer met een tournee door Duitsland.

HERMAN VAN VEEN heeft het plan om naast voorstellingen met zijn show in de toekomst ook klassieke concerten te geven met een groot symfonieorkest. Zijn in eigen beheer uitgebrachte cd waarop hij liederen van SCHUBERT zingt zoals 'Du bist die Ru- he' is een groot succes gebleken. Herman is onder de indruk van de "vele hartveroverende reacties" op de cd, die een geheel nieuwe kant van hem laat zien. "We denken nu al aan een tweede cd, waarop ik werken zal zingen van DEBUSSY, FOURRE en POULENC", aldus- Herman.