MAASROUTE

Herman van Veen is eerste baron van Ooit

6 juli 1989

DRUNEN/VLIJMEN - Herman van Veen is benoemd tot baron van Ooit. Dit gebeurde tijdens een korte plechtigheid in kasteelrestaurant de Blauwe Tuin van Het Land van Ooit.


Mare Taminiau legde namens de gouverneur uit, dat Het Land van Ooit baronnen en baronessen nodig heeft. "We denken daarbij aan personen die zich gedurende lange tijd heel ver-dienstelijk hebben gemaakt om wat meer humor, wat meer geluk in het leven te brengen!"

Volgens Marc Taminiau behoeft men zich daarbij niet tot Nederland te beperken. In principe kunnen de baronnen en baronessen over de hele wererld gevonden worden. heeft voor het kasteelpark en hij vond het een eer hem als eerste baron te mogen benoemen. Om deze hoge onderscheiding te onderstrepen bood hij Herman van Veen een ridderhelm met een vizier.Deze bleek goed te passen. De reeds gekozen baronnen en baronessen wijzen jaarlijks zelf een volgende aan. Marc Taminiau memoreerde dat Herman van Veen een aantal ideeŽn aangedragen heeft voor het kasteelpark en hij vond het een eer hem als eerste baron te mogen benoemen.


Annie M.G. Schmidt


Herman van Veen verklaarde een goede en trouwe baron te willen zijn en maakte tegelijkertijd bekend dat hij als tweede in de rij van baronnen en baronessen Annie M.G. Schmidt heeft gekozen. Begeleid door de gouverneur van Het Land van Ooit en omgeven door jonkvrouwen en ridders werd vervolgens de zetel opgezocht. Het bleek niet mogelijk er op te zitten, zelfs staan was niet gemakkelijk, maar ludiek was het allemaal wel.