PZC

Van Veen als toetje in Reimerswaal

5 mei 1999

Herman van Veen zorgt zaterdagavond voor het toetje van het culturele seizoen in Reimerswaal. In Ons Dorpshuis in Kruiningen treedt de cabaretier op met een programma, waarin zingt en voorleest uit eigen werk.


De voorstelling gaat onder de titel 'Het Badhuis'. Ze maakt deel uit van een reeks try-outs, waarmee Herman van Veen zijn komende tournee door Vlaanderen en Nederland voorbereidt. De afgelopen drie jaar speelde Van Veen uitsluitend in het buitenland. De werkgroep Kulturele Evenementen Reimerswaal heeft de cabaretier naar Kruiningen kunnen halen.

Herman van Veen heeft intussen een internationale loopbaan achter de rug. Hij is behalve als cabaretier actief als regisseur, acteur en schrijver van kinderboeken en scripts voor tv-series als Alfred Jodocus Kwak. Met Edith Leerkens - die hem in Kruiningen op de gitaar begeleidt - bracht hij onlangs een selectie liederen van Schubert op cd uit. Hij kreeg verschillende internationale onderscheidingen voor zijn werk (onder meer acht Edisons) en is drager van de Louis Davids ring dring die hij uit handen van Wim Kan kreeg.Davids-ring, die hij'in 1976 uit handen van Wim Kan kreeg.

Edith Leerkens maakte deel *uit van het Amsterdams Gitaar Trio. Vorig jaar maakte zij de overstap naar de groep van Herman van Veen.