Limburger

Herman van Veen op Hoenshuis

6 mei 1991

De goede-doeldag op 5 mei 1991 ten bate van de Stichting Colombine is een groot succes geworden, mede door de aanwezigheid van Herman van Veen.


Met gepaste trots kon het bordje "UITVERKOCHT" enkele weken voor de feestdag worden opgehangen. Dat gaf de organisatie moed!! Het enige wat zij niet in de hand hadden waren de miserabele weersvoorspellingen. Wie schetst onze uitbundige vreugde toen de dag nevelig begon en eindigde in volle zonneschijn?

Voor organisatie en deelnemers werd het een dag om met grote voldoening op terug te kijken, zowel in sportief alsook in financieel opzicht.
Door de geweldige sponsoring bespeelden de deelnemers met een rijk gevoel onze prachtige baan in Voerendaal. Zo werd er een flinke steen bijgedragen aan de opstal voor het Colombine-huis, waar alles om begonnen was.

Herman van Veen, bekend als muzikant, clown, zanger, schrijver, filosoof, weldoener en op Hoenshuis nu ook als golfer, steeg met zijn team tot wel zeer grote hoogte en zo kon het gebeuren dat zijn team de eerste prijs in de wacht sleepte.

Aan Herman en de golfclub Hoenshuis zal het niet meer liggen als dit verhaal geen staartje krijgt! Dat is wel duidelijk. Of het rondgebrachte "elske' ertoe heeft bijgedragen dat de sfeer zo feestelijk was, zullen we hier maar in het midden laten. Wel komen alle goede dingen in drieen:
een fantastisch gezelschap en goede scores en dat alles voor het goede doel.

Toen de dag werd besloten met een overweldigend buffet, wisten w ij dat deze "COLOMB1NE-DAG" voor Herman en golfclub Hoenshuis onze stoutste verwachtingen had overtroffen.