De Telegraaf

Aarlanderveen:
20 mille voor Unicef5 mei 1982
'AARLANDERVEEN — „Iedereen die geweest is vond het heel gezellig en leuk", is de reactie van Ina Gussekloo over de feestdag op 5 mei in Aarlanderveen.
Ina is één van de initiatiefnemers van het feest dat in het teken stond van Unicef. „Bovendien is er zo'n 20.000 gulden ontvangen, een bedrag waar de kinderen die door UNICEF geholpen kunnen worden, zeker dankbaar voor zullen zijn".Volgens de organisatie is een groot deel van de opbrengst te danken aan de inzet van 370 scholieren die onder het motto „kinderen lopen voor kinderen" een flink bedrag bijeengewandeld hebben. Het ging erom dat de jongens en meisjes zelf een aantal sponsors moesten zoeken die na afloop een overeengekomen bedrag uitbetaalden.

Ina: „Het was een groot succes. Het gemiddeld bedrag lag rond de 40 gulden per kind". Een enkele uitschieter zoals Daniëlle Schwier uit Zevenhoven kwam zelfs aan een bedrag boven de 1000 gulden'.


Harlekijn


Het elftal van bekende Nederlanders (FC Harlekijn) zorgde voor veel bezoekers en een fors bedrag. Ongeveer 500 man waren aanwezig toen het Aarlanderveense team het loodje moest leggen tegen FC Harlekijn. Gitarist Harry Sacksioni en topscheidsrechter Ignace van Swieten scoorden zodat de wedstrijd met 2—0 beslist werd in het voordeel van de Nederlandse sterren.


Probleemloos


„De hele dag is probleemloos verlopen en kan het best omschreven worden als een dorpsgebeuren dat ook iets weg heeft van een groot familiefeest waarbij iedereen zich betrokken voelt". De betrokkenheid blijkt volgens Ina onder andere uit de onverwachte belangstelling voor het volleyballen. Zestien familieteams meldde zich hiervoor aan. Ook waren er veel liefhebbers voor het klaverjassen en schaken. Na afloop van de festiviteiten werd er tenslotte nog wat nagepraat In het Dorpshuis.

Volgens de Initiatiefnemers is het doel bereikt: een hoog bedrag voor het goede doel en enthousiasme aan de kant van de bezoekers.

Wat enkele Alphenaren opviel tijdens het festijn was de gezelligheid maar vooral de gemoedelijkheid, in het kleine Aarlanderveen, die in het beduidend grotere Alphen tijdens feesten weleens gemist worden.