Privé
EVERT SANTEGOEDS

Koen Wauters breekt voor nieuwe vriendin met Babette

5 mrt 1994

Soap-ster BABETTE VAN VËEN en CLOUSEAU-zanger KOEN WoUTERS zijn uit elkaar, Babette heeft nun gezamenlijke woning in Zoersel verlaten woont tijdelijk in bij haar bekende vader in Soest. Van daaruit beraadt zij zich over haar toekomst, zónder Kočn. Want vrienden sluiten uit dat het na de zoveelste breuk ooit nog goed komt. Een nieuwe, Nederlandse vriendin van de populaire Vlaming zou van de populaire Vlaming zou daar alles mee te maken nebben ...- Na verschillende reddingspogingen die steeds op niets uitliepen, is het nu definitief over en uit tussen Goede Tijden-ster BABETTE VAN VEEN en haar al even bekende, Vlaamse vriend KOEN WAUTERS.
Met een knallende ruzie zijn de twee uit elkaar gegaan. Babette verliet de luxe woning van Koen in Zoersel en volgens vrienden had dat alles te maken met-Koens eeuwige ontrouw. Die was Babette al langer een doorn in het oog, en nadat zij hoorde van een nieuwe vriendin in het Nederlandse Gooi was de maat vol. Ze stelde Koen voor de keuze: Breken met mij of met haar. En Koen koos...

Babette zit nu in de Soestse boerenhoeve van haar vader. Van daaruit rijdt zij bijna dagelijks naar de Aalsmeerse studio waar Goede tijden, slechte tijden wordt opgenomen. Collega's daar zeggen dat zij een rustige, zelfs wat stille indruk maakt. Kort geleden lichtte zij enkele acteurs van het eerste uur, die in de loop van tijd vrienden zijn geworden, in. De breuk tussen de jonge sterren komt bepaald niet onverwacht.
Koen en Babette waren lange tijd bijzonder gelukkig met elkaar, maar al na enkele maanden tekenden de eerste scheurtjes zich af in hun relatie. De druk van het bekend zijn, Koens behoefte om zich af en toe eens uit te leven, en het lange verblijf in Los Angeles waar zijn popgroep Clouseau de laatste cd opnam, kwamen hun band niet ten goede.

Ook broer Kris is weer alleen

bom uiteindelijk barstte. Koen Wauters heeft dat tegenover een Belgische journalist bevestigd, maar weigerde verder elk commentaar. Enkele weken geleden ontkende Babette tegenover Privé nog een op handen zijnde breuk, waarschijnlijk in de hoop dat alles toch nog goed zou komen.
Vrienden noemden de relatie al langer uitzichtloos. 'Het was alleen nog de vraag wie er op welk moment een punt achter zou zetten. Ze hadden nog afspraken gemaakt om bepaalde dagen vrij te houden voor elkaar, maar al na een week liepen die fraaie voornemens in het honderd,' zegt een vriend. Om daar aan toe te voegen: 'Als je allebei zo druk bent, kón je bijna geen relatie hebben. Zeker niet met elkaar. Dat werd hen allebei langzaam, maar pijnlijk, duidelijk.' Vanuit de kapitale boerderij van haar vader, is Babette nu op zoek naar een huis voor zichzelf. Zij heeft nkele makelaars opdracht gegeven uit te kijken naar iets geschikts, en naar verluidt heeft zij zelfs al enkele pandjes bekeken. Het contact met Koen staat op een zeer, zeer laag pitje. 'Volgens mij praten ze alleen nog over praktische dingen,' zegt onze bron, 'over spullen van Babette die nog in Zoersel staan, en daar weg moeten.'

Hoe ingewikkeld het is samen te leven met een popster, blijkt ook wel uit het relaas van HILDE WAUTERS. Zij was jarenlang getrouwd met Koen Wauters' broer KRIS, maar ook hun huwelijk liep onlangs op de klippen. Met een proefscheiding probeerden zij hun geluk nog nieuw leven in te blazen, maar tevergeefs. Beide broers en bandleden zijn nu weer vrijgezel. Collega BOB SAVENBERG is dat al sinds vorig jaar.

De roem heeft bij Clouseau duidelijk zijn tol geëist. En voorlopig is Babette van Veen daar kapot van..."Evert Santegoeds