IJSSELBODE
Edwirta Schenk

Drukke dag voor Rabobank

Stichting Colombine krijgt donatie

5 mrt 2992

Omdat haar vader Herman van Veen in het buitenland is, werd aan zijn dochter Babette van Veen op donderdag 28 februari een cheque overhandigd voor de Stichting Colombine in het hotel/restaurant De Arendshoeve te Bergambacht. Op de Open Dag van de Rabobank Vlist heeft de bank vele giften ontvangen van het grote aantal bezoekers dat die dag de banken in Stolwijk en Haastrecht bezocht heeft. Dit bedrag, 4.537,80 euro (â 10.000,00) heeft de Rabobank aangevuld tot 6.806,70 euro ( 15.000,00 gulden) en gegeven aan de Stichting Colombine. Deze stichting, in 1977 opgericht door biedt hulp aan dakloze kinderen over de gehele wereld. Niet alleen is de stichting actief in Thailand en Kenia met opvang voor zieke kinderen en voor kinderen met sociale problemen, de stichting heeft onder meer ook een huis in Biddinghuizen, waar ouders en kinderen kunnen logeren. Op de vraag waarom gekozen is voor de Stichting Colombine antwoordde Paul Sterk directeur van de Rabobank: "Er zijn natuurlijk veel stichtingen waar je geld aan kunt geven, maar deze instelling is minder bekend en doet heel goed werk voor allerlei kinderen over de gehele wereld. Ik ken Herman uit zijn tijd dat hij nog in Haastrecht woonde en ik weet dat hij reuze goed werk doet en dat het geld goed besteed is".Tijdens die bijeenkomst werd ook de fusie-akte ondertekend.
Vanaf 1 maart gaan de Rabobanken Bergambacht/Haastrecht/Stolwijk officieel samen verder als Co÷peratieve Rabobank Bergambacht-Vlist U.A.

Op donderdag 28 februari tekenden de bestuursleden van de Rabobanken Bergambacht en Vlist voor akkoord voor de fusie. Hierbij waren ook aanwezig de raad van toezicht, het managementteam en de ondernemingsraden. Ook na de krachtenbundeling tussen beide banken zal de dienstverlening aan de klanten op hetzelfde niveau gehandhaafd worden en zullen de huidige medewerkers de vertrouwde gezichten blijven die zich optimaal inzetten voor de klanten. In april zullen alle inwoners in Vlist en Bergambacht ge´nformeerd worden over de openingstijden en de telefoonnummers.Edwirta Schenk