Silhouet

Colombine voetbalt 1500 gulden bijeen

4 mei 1988

Haastrecht - Het voetbaleftal van de stichting Colombine met bekende Nederlanders heeft dit weekend 1500 gulden bijeengebracht. Dat gebeurde tijdens een benefietwedstrijd tegen het zevende elftal van de v.v. Haastrecht.
Het zevende van Haastrecht komt steevast uit met speler Herman van Veen. Voor de cabaretier, die in 1975 de stichting Colombine in het leven riep, betekende het treffen financieel een succes. Sportief verliep het minder: zijn elftal verloor met 6- 1.Colombine steunt sinds een half jaar de actie 'Isoleren is genezen'. Daarmee probeert de stichting twee miljoen gulden op te halen voor leukemie-patiŽnten in de Rotterdamse Dr.DaniŽl den Hoed-kliniek. Het ziekenhuis wil met het geld acht bacteriearme isolatiekamers aanschaffen. Het gespecialiseerde kankercentrum heeft dringend behoefte aan moderne faciliteiten, om kankerpatiŽnten in deze ruimten te kunnen verplegen. Herman van Veen: "Inmiddels is er door allerlei activiteiten van Colombine ťťn miljoen gulden bijeengebracht. Het voetbalelftal heeft daaraan eveneens een behoorlijke bijdrage geleverd. We wachten nu alleen nog op het totaalbedrag dat, als gevolg van de tv-uitzending van afgelopen woensdag, is binnengekomen".

Voor de Haastrechtse cabaretier was de voetbalwedstrijd - waarbij de aftrap werd verricht door Johnny Kraaykamp sr. - dit weekend met name een succes door het belangeloos meespelen van bekende Nederlanders. Het massaal toegestroomde publiek (ongeveer 500 personen) kon onder anderen de sportieve verrichtingen volgen van Freek de Jonge, oud-Nederlands elftal hockeyspeler Paul Litjens, tv-producent Henny Budie en de Haastrechtse schaatsers Hein Vergeer en Leo Visser.

Grote afwezige was voetbalcrack Willem van Hanegem. Hij had verplichtingen bij zijn werkgever de FC Utrecht.
De ontmoeting tussen beide teams kende verschillende op-vallende momenten. Enkele hoogstandjes van Herman van Veen, die af en toe op de linksbuiten plaats dribbelde als Coen Moulijn in zijn gloriedagen, mochten niet baten. Het Colombineteam behaalde een regelmatige 6-1 overwinning.

Tijdens het koud buffet na de wedstrijd, waren duidelijk de gevolgen van sportinspanningen merkbaar. De Colombinespelers begaven zich namelijk met moeite naar de saladebar. Ook enkele danspassen op de rock 'n rollklanken van seniorenband 'The Astermeths Rythm & Blues' waren alleen besteed aan de spelersvrouwen.