GELDERLANDER NIJMEGEN
Jo Wijnen

Jo Wijnen is met vakante. In zijn afwezigheid geeft Maxima haar belevenissen aan het hof prijs.

Maxi's ' weekboekje (4)

4 mei 2001

Alex en ik hebben nooit ruzie, maar als het over muziek gaat is het net alsof Alex op de noordpool zit en ik op de zuidpool. Hij heeft een wat dikkige jongen aan me voorgesteld die heel beroemd in dit land schijnt te wezen. Froger heet ie. Ik begrijp niet wat ie er aan vindt. Geef mij maar de tango, de salsa of zelfs een lekker stevige rappende neger.


Ik vrees dat ik wel een keertje mee zal moeten naar een optreden van Froger. Emily heeft me daarvoor al gewaarschuwd, laatst op de wintersport Maar ik begrijp hoe het zit met de muzikale smaak in de familie, sinds ik de cd van tante Christina heb gedraaid.

Van tante Irene krijg ik veel morele steun. Als het je teveel wordt, zei ze tegen me, loop je gewoon even de tuin in, naar de grote beuk bij de vijver waar Alex je heeft gevraagd. Luister naar het ruisen van de blaadjes - praten hoeft nog niet - en dan kom je tot rust Leuk gek mens, tante Irene. Zij is bezorgd dat ik me in een keurslijf laat duwen, zei ze toen we met zijn allen aan de wijn zaten. Waar ik vrijwillig in ben gestapt, heeft zij vrijwillig afstand van gedaan en dat heeft haar zo te zien niet ongelukkiger gemaakt Je kunt altijd terug, zei ze, een verloving is nog geen huwelijk.

Ma keek haar ijzig aan en zei: "Volgens mij heb jij wel genoeg gehad." Zij en Irene zijn dol op elkaar, maar voor Ma gaat plicht voor alles, en ze vindt dat haar zus daar te lichtvaardig mee is omgesprongen. Soms denk ik dat Ma een beetje jaloers op haar is. Tante Irene brengt wel meer leven in de brouwerij. Via haar heb ik Herman van Veen leren kennen, een goeie vriend van haar.

Ze heeft Ma zover gekregen dat ie mocht optreden in Noordeinde. Van Veen is leuker dan Froger. Hij is een dichter, en wij Argentijnen houden van dichters.Jo Wijnen