Zwolse Courant

Herman zit tot over zijn oren in het werk3 september 1980
Rond een voorgenomen tournee door Engeland van Herman van Veen is een reeks misverstanden ontstaan. Het verhaal ging op een gegeven ogenblik zelfs, dat die optredens zouden zijn mislukt. Dit kan alleen daarom al niet op waarheid berusten, omdat Herman als showman zijn eerste stap in Engeland nog moet zetten. Wel is waar dat hij zijn voorstellingen daar heeft afgelast. Er stonden optredens genoteerd in Belfast, Dublin, Edinburgh, Southport, Nottingham, Oxford, Coventry, Eastbourne en ook in de Queen Elisabethhall in Londen.


De naam van Herman van Veen is in Engeland echter nog niet bekend. Daar heeft Harlekijnprodukties iets aan gedaan. Er werd een band met "Fourteen songs" naar Engeland gezonden met de bedoeling daarvan elpees te vervaardigen en daarmee Herman's naam als zanger te vestigen. Die plaat bevat in het Engels vertaalde en gezongen liedjes compleet met muziek uit het bekende repertoire van van Veen en is ook in ons land verkrijgbaar. In Engeland stuitte de aanmaak van elpees echter op problemen, o.a. samenhangend met stakingen aldaar. Zodoende kwam die plaat te laat op de markt.

Te laat om die nog in verband te kunnen brengen met Herman's geplande zaaloptredens. Zodoende besloot Herman om die Britse tournee op een latere datum te maken. Het is echter moeilijk om die op de korte termijn in te passen op zijn agenda. Want met zijn jongste show „Onder water" moet hij uitgebreid langs Nederlandse en Belgische theaters, terwijl er mogelijk ook nog werk in Duitsland wacht. Bovendien begint in het voorjaar het draaiwerk voor zijn tweede film, die als titel krijgt „Hebben en houen".

Hierbij voegen zich nog zijn activiteiten voor een door hem geschreven rock 'n' roll-musical, die door Hans Vermeulen van muziek wordt voorzien en gespeeld zal worden door nog aan te trekken acteurs en actrices van naam. Over de regie van deze musical bestaat nog geen zekerheid. Het kan zijn dat Herman die zelf doet, maar evenzeer kan daar een ander voor worden aangetrokken. Al bijeen zit de man tot over zijn oren in het werk. wat niet betekent, dat er uit het uitstel van de Engelse tournee afstel voortvloeit.

Onvermeld kan bij een opsomming van al deze activiteiten niet blijven, dat het maandelijkse Harlekijnblad, begonnen destijds als een mededelingeblad. intussen is uitgegroeid tot een zo goed als volwaardig tijdschrift.
Zie het jongste nummer. Dit heeft het karakter van een cultureel periodiek met bijdragen van en over Peter Faber, wijlen Peter Sellers, Bram Vermeulen. Natascha Emanuels. Simon Vinkenoog. Josine van Dalsum, Liesbeth en Gerrit Krol.