STORY

Dit is Hermans nieuwe vriendin

3 mei 1991

De relatieproblemen waar Marlous Fluitsma en Herman van Veen monenteel mee kampen, zijn voor goede vrienden van het laar niet als een verrassing gekomen. Zij wisten al langer dat hun huwelijk wankelde en dat er eigenlijk maar en reden is waarom er nog geen echtscheiding is aangevraagd: het feit dat Marlous en Herman nog twee jonge kinderen hebben. Omwille van hun zonen Merlijn (13) en Anne (8) heeft het paar voor de buitenwereld de schijn opgehouden.


Maar een scheidingsdrama lijkt nu niet meer afgewend te kunnen worden, want de populaire cabaretier vertoont zich, zij het behoedzaam, al in het openbaar met zijn Franse ovriendinnetje, een danseres, Hermans belangstelling voor de charmante Francaise heeft Marlous, zo lijkt het, opgevat als een vrijbrief om ook een nieuwe relatie aan te knopen. Hoewel hij er zelf een vriendinnetje op na houdt, schijnt Herman toch geschokt gereageerd te hebben toen hij het nieuws vernam dat Marlous warme gevoelens zou koesteren voor een nog onbekende omroepmedewerker die zij in Studio Aalsmeer, op de set van 'Goede Tijden " ontmoet zou hebben. Het echtpaar, dat al zo'n twintig jaar bij elkaar is, heeft een redelijk 'vrije' relatie waarin veel mogelijk is. De basis van hun huwelijk is vertrouwen. Nu dat vertrouwen weggevallen lijkt te zijn, ligt een scheiding voor de hand, ook al zullen Herman en Marlous zelf waarschijnlijk de allerlaatsten zijn die willen toegeven dat hun relatie gestrand is.

Een breuk zou voor Herman de tweede nare ervaring met het huwelijk zijn. Zoals bekend was hij eerder getrouwd met Marijke Verstijnen.
Uit die echtverbintenis, die al na zes jaar strandde, werden een zoon en een dochter geboren. Herman heeft de kinderen uit zijn eerste huwelijk nooit uit het oog verloren en dochter Babette heeft hij zelfs gestimuleerd om ook voor het Showbizz vak te kiezen.
Zij is actrice geworden en speelt, net als haar 'stiefmoeder1 Marlous Fluitsma, in 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Babette vertolkt de rol van Linda Dekker. Marlous speelt de docente Nederlands Helen Helmink. Over de ontstane problemen tussen Marlous en Herman wordt op de set van 'Goede Tijden Slechte Tijden' nauwelijks gesproken. En wie in Studio Aalsmeer de opnamen van de populaire serie bijwoont, merkt aan Marlous dan ook niets van het grote verdriet dat haar leven momenteel beheerst.
Maar ja, ze is dan ook een hl goede actrice...